Nyheter

Bufab köper österrikiskt bolag

Nyheter Bufab har köpt samtliga aktier i det österrikiska bolaget Jenny I Waltle GmbH (Jenny I Waltle), med en årlig försäljning på omkring 19 miljoner euro.

Bufab köper det österriska bolaget österrikiska bolaget Jenny I Waltle. Arkivbild

Jenny I Waltle är en ledande distributör inom C-komponenter och så kallade  delmonteringslösningar av aluminiumprofilsprodukter. Bolaget har försäljning i Österrike, Schweiz och Tyskland och verksamheten bedrivs från Frastanz i Österrike. Bolaget grundades 1982 och har sedan 2004 ägts och drivits av de två VD:arna, Peter Jenny och Daniel Waltle. Under deras ledning har Jenny I Waltle vuxit och blivit en leveranskedjepartner till kunder inom flera olika branscher. Jenny I Waltle har för närvarande en försäljning på omkring 19 miljoner euro med 43 anställda.

– Det är glädjande att Jenny I Waltle blir en del av Bufab-koncernen och jag är övertygad att Jenny I Waltle kommer hjälpa oss expandera vår affär till såväl befintliga kunder som nya kunder, i linje med vårt kunderbjudande om kreativa komponentslösningar. Vidare är förvärvet av Jenny I Waltle ett bra bidrag till vår tillväxtresa i Bufabs segment West och jag är glad att välkomna nya problemlösare till vårt team, säger Jörn Maurer, ansvarig för Bufabs segment West.

– Genom att bli en del av Bufab-koncernen kommer vi att fortsätta utveckla vårt kunderbjudande, växa och stärka teamet på samma sätt vi har gjort de senaste årtiondena. Det kommer vara sedvanligt affärsarbete med samma höga ambitionsnivå som tidigare men nu som en del av en ledande global organisation. Vi är glada över att fortsätta som vd:ar för Jenny I Waltle och ser tillsammans med hela Jenny I Waltle-teamet fram emot samarbetet med Bufab, säger Peter Jenny och Daniel Waltle, Jenny I Waltles ägare.

Källa: Pressmeddelande från Bufab Group

Taggar

Dela