Nyheter

Bufab: Chefer sänker löner

Nyheter Värnamoföretaget Bufabs vd och koncernledning har frivilligt sänkt sin fasta lön med 10 procent så länge som åtgärderna kring coronavirsuet pågår.

Jörgen Rosengren, vd, Bufab

Jörgen Rosengren, vd, Bufab

Många dotterbolagschefer och andra chefer har följt detta exempel. Det noteras i ett pressmeddelande från Bufab

Det noteras att coronaviruset och de långtgående åtgärder som myndigheter har infört i Europa, Nordamerika och Asien kommer att få påverkan på Bufab under det andra kvartalet 2020.

– Våra prioriteter i den här situationen är att skydda (1) hälsa och säkerhet, (2) kundleveranser och (3) Bufab.

I Asien såg Bufab effekterna av epidemin redan under januari och februari. Trots det och trots strikta myndighetsåtgärder i Kina, Singapore och Sydostasien har Bufab hittills lyckat nå målsättningarna i Asien.
– Den erfarenheten är ovärderlig nu när epidemin och myndighetsåtgärderna accelererar på nya kontinenter.

I Europa har vissa kunder nyligen kommunicerat fabriksstängningar. De avser främst störningar i leveranskedjan och sjukfrånvaro, och huvudsakligen kunder inom fordonsindustrin. Bufabs kundbas är diversifierad över många industrisegment. De flesta av dessa har hittills sett lägre påverkan än fordonsindustrin. De flesta hittills kommunicerade stängningarna är avsedda att avslutas kring mitten av april, men detta kan naturligtvis ändras i takt med att ny information framkommer.

– I Nordamerika har vissa delstater infört utegångsförbud, till exempel Kalifornien där Bufab har ett stort dotterbolag. Detta kommer att påverka försäljning och vår verksamhet från och med slutet av mars. Å andra sidan ser vi också hur flera kunder har kunnat starta sin verksamhet igen med hjälp av speciella tillstånd. Bufab verksamhet är igång och vi levererar till våra kunder från samtliga våra enheter i Nordamerika, men med lägre bemanning och kapacitet än vanligt.

– Sammanfattningsvis förväntar vi oss en negativ effekt på Bufabs försäljning åtminstone under april, och det är för närvarande svårt att säga hur länge det kommer att vara. Bufabs verksamhet är stabil, vi får leveranser av leverantörer världen över, och vi levererar till kunder i alla länder.

– För att skydda Bufab fokuserar vi nu också på att behålla våra kunder, våra anställda, ett stabilt finansiellt resultat, och våra värderingar. Vi har åtgärder på plats i samtliga dotterbolag. Konkret innebär detta att flertalet dotterbolag nu inför korttidsarbete i linje med de regler som gäller för varje land. Här hjälps vi av de åtgärdsprogram som har införts i många länder den senaste tiden. Det möjliggör snabba kostnadssänkningar för att möta ett eventuellt intäktsbortfall under april. Som kommunicerat tidigare accelererar vi också tidigare kostnadsbesparingsprogram, och styrelsen har dragit tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget.
– Detta är en svår tid för alla. Bufabs viktigaste mål är hälsa och säkerhet för vår personal och våra partners. Efter det fokuserar vi på att fortsätta felfri leverans till våra kunder världen över. Vi kommer också att behöva ta till tuffa åtgärder för att sänka kostnader. Det är väldigt glädjande att se hur medarbetarna i hela Bufab bidrar till de här målsättningarna. Jag vill gärna ta detta tillfälle att tacka alla i hela teamet för väldigt fina insatser i den här perioden.” säger Bufabs vd och koncernchef, Jörgen Rosengren.

Bufab fortsätter att bevaka utvecklingen noga och justerar handlingsprogrammen efter hand som situationen ändras.

Taggar

2 reaktioner på Bufab: Chefer sänker löner

Eftersom han tjänar mycket pengar så realistisk skulle han gå ner 50 % så hade det varit mer solidariskt mot sina anställda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *