Nyheter

Budgetfullmäktige – en fiskdamm

Nyheter Miljöpartisten Jörgen Skärin skickar en midsommarhälsning där han reflekterar om budgetfullmäktige.

Miljöpartisten Jörgen Skärin skickar en midsommarhälsning där han reflekterar om budgetfullmäktige. Foto: Pixabay

Man kan framställa det som en anekdot med liknelsen av en fiskdamm. Och med huvudpersonen i budgetbeslutet Fiskespecialisten SD. 

SD:s Jan Cherek, fiskespecialisten, la ut tre krokar: fler vuxna i högstadiet, fler feriearbetare samt gratis trygghetslarm till alla behövande att få fiskarna i dammen att nappa på. Sossegäddan nappar aldrig på SD-bete, färgen passar inte för ett hugg, men Alliansstorfisken Mikael Karlsson högg direkt på två krokar. Förra året så var det bara en krok: en halv miljon kronor till utredningen av Arenastadens placering i dammen som fiskespecialisten SD slängde i. Då högg Alliansgösen Gottlieb på den, men storgäddan Hugge låg bara och lurade i vassen lugn och trygg. Det verkar som fiskespecialisten har hittat rätt färg på betet. Miljöpartiets lilla mört hugger inte på dessa krokar, utan är mer orolig för vad som kommer att ske med vattnet i dammen och framtiden för sina yngel i dammen. Men hoppas att röstfisket blir bra till nästa höst. 

Tack för min lilla reflektion av kommunfullmäktige den 23 juni och hoppas att ingen tar till sig för alla fiskehistorier är ju sanna eller? 

Jörgen Skärin

Taggar

Dela


3 reaktioner på Budgetfullmäktige – en fiskdamm

Jag får väl ta ut dig och lära dig hur man fiskar!

Den första regeln är att man ska försöka vara tyst när man fiskar.
Den andra regeln är att förbereder sina beten så att de lockar till hugg.

Vissa gäddor har förutfattade meningar om de olika beten som bjuds och kan istället hugga på någon pinne som flyter förbi förblindade av att det är bra föda. Oftast svälter de och blir mindre populära som troféer.

Vad gäller mörten så är det en fisk som mest irriterar fiskaren då den hela tiden drar ner flötet, suger i sig betet och lämnar en tom krok.
En fisk som man helst tar i bur och använder som bete till att fånga matfisk istället.

Så ha en trevlig midsommar så får vi se hur höstfisket blir när det blir lite svalare!

Sossegäddan är för smart för att nappa på brunt bete. Men den lilla mörten är ju färgblind och nappar både på rött, grönt och blått

Kommentarsfunktionen är stängd