Nyheter

Bsv samlade in pengar till Ukraina: ”Helt fantastiskt”

Nyheter Ett initiativ från ledningsgruppen blev till en givande satsning. Nu har Bsv arkitekter & ingenjörer AB samlat in pengar till krigsdrabbade barn i Ukraina. 

Bsv arkitekter och ingenjörer AB har samlat in pengar till krigsdrabbade barn i Ukraina. Bolagets vd Johnny Grauengaard gläds över personalens respons. Arkivbilder. Montage: David Alin

Ledningsgruppen på Värnamoföretaget Bsv arkitekter och ingenjörer AB ville göra något för de utsatta människorna i Ukraina. De kläckte en idé om att ha en insamling bland personalen, där pengarna ska gå till barnen som har drabbats av kriget i landet. Totalt samlade personalen in 32 800 kronor. Företaget donerade lika mycket som de anställda, vilket innebar att företaget samlade in totalt 65 600 kronor, och pengarna skänktes till Unicef. Stiftelsen Akelius Foundation stödjer Unicef:s och UNHCR:s arbete i Ukraina genom att dubbla de pengar som skänks till organisationerna fram till och med den 31 mars. Det innebär att varje gåva från privatpersoner och företag blir dubbelt så mycket värd. I det här fallet landade Bsv:s insamling på totalt 132 200 kronor.

– Personalen tyckte att det var ett bra initiativ från ledningsgruppen på Bsv, ett ställningstagande för utsatta människor i ett europeiskt land. Att alla på Bsv som har donerat pengar får fyrdubblat sitt belopp känns helt fantastiskt, säger vd:n Johnny Grauengaard och sträcker ut handen till Värnamos näringsliv. 

Jag hoppas att andra företag i Värnamo kommun vill göra som Bsv, så att vi gör ett reellt hållbart avtryck från näringslivet i Värnamo kommun.

Taggar

Dela