Nyheter

Brunos debutroman i nyformat 

Nyheter För 18 år sedan debuterade vår krönikor Bruno Franzon i romansammanhang. I dag får "Lodjursträdet" nytt liv.

För 18 år sedan debuterade vår krönikor Bruno Franzon i romansammanhang. I dag får "Lodjursträdet" nytt liv. Montage: David Alin

2003 lanserades Bruno Franzons romandebut ”Lodjursträdet”. Boken utspelar sig till stora delar i 70-talets Gnosjö. Boken handlar om barndomens mystik och en frihetskänsla och fick goda recensioner:

”Att få följa med in i Brunos berättelser är underbart. Jag hör den småländska dialekten och ser allt framför mig som jag läser. Det är få författare som kan fängsla och sätta ord på saker som Bruno kan. Det levande språket som han skriver på får en helt ny mening. Kan inte annat än att älska hans ord och böcker”, skrev Marie Sjöblom från Halmstad.

I dag, den 5 oktober 2021 skrivs ett nytt kapitel i bokens historia när den släpps som e-bok på förlaget Saga Egmont på flera streamingtjänster.

– Det känns väldigt positivt att få ge den ett nytt liv. Boken väckte mycket uppmärksamhet och jag har länge tänkt att boken borde får en ny chans. Många ger i dag ut gamla alster genom de nya tekniken, så det här känns som en möjlighet att nå ut till fler läsare, säger Bruno Franzon.

Boken gavs ursprungligen ut av Hägglunds förlag, men nu lanseras den på Saga Egmont. Förlaget har uppdaterat boken och har dessutom gjort ett nytt omslag. 

– Jag har alltid önskat mig ett lite mer konstnärligt omslag. Det här är ett poetiskt mer uttrycksfullt omslag som ger boken mer rättvisa. Förlaget satsar mycket på e-böcker så det visar att de verkligen vill det här, säger Bruno.

Taggar

Dela