Nyheter

Bredaryd kan få två riksdagsledamöter

Nyheter Bredaryd kan få två riksdagsledamöter om Kristdemokraterna får tillräckligt många röster i Jönköpings län i nästa år. Camilla Rinaldo Miller står på fjärde plats på partiets lista och kan därför mycket väl bli statsrådsersättare. På samma valsedel återfinns även Olof Klemets, en nittonårig KDU:are från Lanna.

Camilla Rinaldo Miller, Bredaryd, föreslås som ett av Kristdemokraternas toppnamn på riksdagsvalsedeln för Jönköpings län. Foto: Håkan Johansson  [1/2]

Olof Klemets (KDU), Lanna, står på femtonde plats på Kristdemokraternas riksdagsvalsedel för Jönköpings län. Foto: Håkan Johansson  [2/2]

I går har Kristdemokraterna i Jönköpings län hållit Höstkonvent med extra partidistriktsårsmöte i Vaggeryds Folkets hus. Under detta möte fattade ombuden många beslut inför valen 2022. 

När listorna spikades över namn till valsedlarna blev det en dubbel lycka för Värnamoavdelningen. Årsmötet följde nomineringskommitténs förslag, vilket innebar att Värnamos kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller står på fjärde plats på partiets riksdagsvalsedel för Jönköpings län.

– Eftersom Ebba Busch, Acko Ankarberg Johansson och Andreas Carlson, som står före Camilla, sannolikt kommer att bli ministrar om Kristdemokraterna hamnar i regeringsställning är sannolikheten hög för att hon kommer att få tjänstgöra som statsrådsersättare, skriver partiet i ett pressmeddelande. 

På listan får Camilla Rinaldo Miller sällskap av ytterligare en kandidat från Värnamos partiavdelning – tillika från Bredarydstrakten – Olof Klemets från Lanna. Han är en nittonårig KDU:are som på kort tid har gjort sig känd i såväl ungdomsförbundet som i partiavdelningen.

– Därför önskar vi Camilla och Olof lycka till i valet och vi vet vilka vi kommer att kryssa i valet nästa år så att Bredaryd kan få två riksdagsledamöter, skriver partiet ett pressmeddelande.

Förutom riksdagsvalsedel antog höstkonventet valsedlar för regionvalet. Även för regionvalsedeln för valkrets Gislaved Gnosjö Vaggeryd Värnamo följde årsmötet nomineringskommitténs förslag. Alltså valde Kristdemokraterna Arnold Carlzon, Svensbygd, till att stå på andra plats och Håkan Johansson, Värnamo, på fjärde plats. För närvarande är Arnold partiets förstanamn i nämnd för trafik, infrastruktur och miljö (TIM). Håkan är ersättare i regionfullmäktige, men bör kunna bli ordinarie om det förra valresultatet håller sig. 

Ett parti som går till val utan ett valprogram kommer inte långt. Höstkonventet antog därför ett alldeles nytt sådant, med mycket hjärta för Jönköpings län. Håkan Johansson från Värnamo har varit med och arbetat fram programmet. Vidare behövs det ekonomiska resurser i en valrörelse, så årsmötet antog en valbudget. Ombuden från hela partidistriktet antog också en kommunikationsplan, bland mycket annat. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Bredaryd kan få två riksdagsledamöter

Kommentarsfunktionen är stängd