Nyheter

Bra drag hos cykelhandlaren

Nyheter Hos Svennes Motor och Cykel är det full fart i verkstaden och butiken

Verkstaden fylls med cyklar  [1/6]

Kristoffer Johansson menar att det är svårt att få tag på reservdelar  [2/6]

Lars-Gunnar Reén har jobbat på Svennes Motor och Cykel sedan 1995  [3/6]

Olofssons, Kerstin och Göran, instrueras av Lars-Gunnar  [4/6]

Det finns elcyklar att prova och låna för en tur...  [5/6]

...vilket Olofssons gjorde under vårt besök  [6/6]

Vi träffar Kristoffer Johansson som driver Svennes Motor och Cykel i Värnamo. I verkstaden jobbas det febrilt för att reparera cyklar och under en kort tid besöks verkstaden av ett tiotal personer som behöver hjälp av olika slag. Är Värnamo en cykelstad, undrar vi förstås?

– Kommunen har de rätta vibbarna helt klart och hemtjänsten satsar på cykling i jobbet. Vi har haft en vecka stängt och det märks nu… Det är svårt att få fatt i både nya cyklar samt reservdelar. Det är en kombination av att det är många fler som cyklar men även på grund av pandemin, berättar Kristoffer Johansson medans han lagar en av cyklarna i verkstaden. 

Cyklarna köps i huvudsak från Varberg och Skeppshult. 

– Alla sorters cyklar är populära. Allt från den klassiska treväxlade damcykeln till sportcyklarna moutainbike och elcyklarna förstås. Vi märker att cykelköparna kommer från hela landet. Det är kul att det är fullt ös, kommenterar Kristoffer som har ägt firman i närmare sju år. Tillsammans med fem medarbetare ser de till att omgivningen får nyservade cyklar. 

Tidigare Skillingarydsbon Lars-Gunnar Reén har varit anställd sedan 1995 och kan kalla sig veteran i cykelverkstaden. När vi besöker butiken hjälper Lars-Gunnar makarna Kerstin och Göran Olofsson från Värnamo som ska prova elcykeln och undrar om batteriet håller för en tur till Borgen. 

Taggar