Nyheter

Bostadsrätter sjunker i pris

Nyheter Antalet försäljningar av villor och bostadsrätter i Värnamo kommun är fortfarande stort.

Priset på villor i Värnamo kommun stiger marginellt, men bostadsrätter har blivit tio procent billigare senaste tiden.

Mellan juli och september såldes det 55 villor i kommunen. Detta är en mer såld villa än jämfört med samma period förra året.
Det framgår av den statistik från Svensk Mäklarstatistik som nyhetsbyrån Newsworthy har analyserat.
Snitt priserna på de sålda villorna ligger på 2,1 miljoner kronor. I hela länet såldes det under samma period 563 villor, till ett snittpris på 2,2 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisuppgång i Värnamo kommun på villor. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 1 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fyra av åtta kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Nässjö där priserna steg med 5 procent. I Habo däremot sjönk priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 13 kommuner.

När det gäller bostadsrätter så är prisutvecklingen en annan. Under den aktuella tidsperioden såldes 44 bostadsrätter i kommunen. Snittpriset på dessa var en miljon kronor. I hela länet såldes det 556 bostadsrätter för i snitt 1,6 miljoner kronor. Statistiken visar även på en kännbar prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 10 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 8 procent.

Taggar

Dela