Nyheter

Bostadspriserna i Värnamo ökar

Nyheter Priserna på både bostadsrätter och villor har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 4 procent, visar ny mäklarstatistik. 

Medelpriserna på bostadsrätter i Värnamo kommun har de senaste tre månaderna stigit med 4 procent, visar ny mäklarstatistik. Pressbild

Sammanlagt såldes 44 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan november och januari till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.  Störst var ökningen i Nässjö där priserna steg med 7 procent. I hela Jönköpings län såldes 566 bostadsrätter för i snitt 2 miljoner kronor.

Även villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 4 procent. Sammanlagt såldes 41 villor i Värnamo kommun mellan november och januari till ett genomsnittligt pris på 2,7 miljoner kronor. I hela Jönköpings län däremot ligger villapriserna stilla. I hela Jönköpings län såldes 466 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Mellan november och januari noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo. I hela Jönköpings län såldes två fritidshus för i snitt 1,2 miljoner kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på Bostadspriserna i Värnamo ökar

Ska inte lägga skuld på någon, men kommunens strategi om 40.000 i kommunen 2035 kan vara för högt satt mål.
Även om projektering pågår så har man inte lyckats släppa en enda tomt under 2021. Få nya tomter driver villa priserna uppåt. Marknad och efterfrågan, vilket resulterar i horibelt höga bopriser som (kanske) bara lockar de som redan tidigare gjort sig en bra vinst i storstadsregionerna.
Mycket har dessutom handlat om lägenheter och bostadsrätter, vilket är bara en del av marknaden.

Kommentarsfunktionen är stängd