Nyheter

Bo Svedberg (S) svarar Jan Cherek (SD)

Nyheter Arbetarekommunens ordförande Bo Svedberg (S) svarar Jan Cherek (SD).

Nej, ingen bitterhet på att ni la er röst på Alliansens budget, det var ju väntat när Alliansen köpte era röster samt era krav. Billig peng för dem. Ni fick påverka vad, som högst 2 miljoner på en totalbudget som omsätter över 2 miljarder? Att kopiera de förslag som Socialdemokraterna går ut med (och som vi tidigare år har gått ut med), ändrar summan på pengen och sedan kalla de för sina egna hjälper inte heller. Däremot verkar ni vara bittra över att vi inte tacksamt och blint röstar igenom genomskinliga och otillräckliga kopior av våra förslag.

Ett till nej, det handlar inte om sandlådepolitik hur mycket ni än vill få det och framstå som det. Det är också viktigt att som politisk företrädare inte gömma sig bakom sina väljare, då detta inte handlar om väljarna utan om Sverigedemokratiska politiska företrädare och deras politik och partiprogram. Vi förstår att offerkoftan tagits fram igen ur garderoben, men som redan sades på kommunfullmäktige så handlar det om en grundläggande människo- och samhällssyn där vårt parti inte kan hitta gemensam grund för att utveckla ett samarbete med er.

Vi tror helt enkelt inte på er politik: inte på nationalism och auktoritet, inte på den traditionella heterosexuella kärnfamiljen som utgångspunkt, inte på att man måste genomgå en assimileringsprocess för att få vara en fullvärdig svensk samhällsmedlem, inte heller på att välfärdsstaten endast är till för svenskfödda, och vi tror definitivt inte på det som ni beskrev i ert principprogram 2011 – nämligen, att den nedärvda essensen som kan utmärka folkgrupper har betydelse för gruppens kultur. Den sortens politik lades ner långt innan 1980-talet av de flesta svenska partierna i takt med forskning och kunskapsutveckling i det här landet. Vi tror på mångkulturen, vi tror på hbtq+ samhället, vi tror på integration, vi tror på individens frihet att få vara sig själv och vi tror framförallt på att vi kan klara alla de samhällsutmaningar som vi har framför oss genom medvetna ekonomiska och humana satsningar, och inte genom att ställa folk mot folk.

Att Alliansens budget och era förslag gick igenom innebär dock att vi tyvärr inte får de satsningar på barn och äldre som vi och övriga oppositionen lagt och som kommunen behöver med tanke på vad framtiden kommer föra med sig. Det är ju bara att beklaga.

Vi kommer dock att begära att alla våra frågor kommer upp i respektive nämnd, för så enkelt lägger vi oss inte. Vi tar upp kampen!

Värnamo Arbetarekommun

Bo Svedberg

Taggar

Dela


9 reaktioner på Bo Svedberg (S) svarar Jan Cherek (SD)

Bo Svedberg talar verkligen mot sin egen övertygelse!
Tror inte på nationalism! Hur ska ett land kunna utvecklas utan en tro och en lojalitet gentemot sitt land och sitt folk? Utan assimillering ligger vägen öppen för de auktoritära krafter som Svedberg säger sig kämpa emot! Ska vi byta ut de värderingar som sossarna en gång kämpade för och som gav oss ett av världens bästa länder att leva i? Hur många tror sig Svedberg kunna försörja om vår välfärd ska ges till hela världen?
Hur ska mångkulturen kunna förverkligas när man samtidigt tar hit massvis med folk som enligt sin religion ska bekämpa densamma? Hur ska hbtq kunna existera när vi tagit in tillräckligt många i landet som enligt sin heliga skrift vill utplåna detsamma?
Tack Bo, för din tydliga redogörelse om var ditt parti står! Den arbetarklass jag själv vuxit upp i känner knappast igen sig i denna vision.
Dessa ”mål” fanns över huvud taget inte på kartan på 80-talet då jag utbildade mig fackligt i socialdemokratisk regi. Vilken scenförändring S har genomgått. På den tiden stod vi upp för kärnfamiljen och landets befolkning. Vi stod upp för människor som flyttade hit och jobbade och blev en del av vårt samhälle.
Det var inte tal om något förnedringsvåld, bilbränder, gruppvåldtäkter med mera. De som flyttade hit då blev ett med oss.
Precis som SD vill om jag tolkat deras företrädare rätt. Jag blir uppriktigt bedrövad över Svedbergs resonemang och kan som arbetare inte känna mig hemma i detta parti längre. För mig är det självklart att man som inflyttad anpassar sig i sitt nya land och tar seden dit man kommer.
Detta tror jag är odiskutabelt för en normalt funtad person oavsett bakgrund.
Att som Löfven, stå och lova bort svenska skattemedel till andra länder samt till oroliga tyska banker som lånat ut farligt mycket pengar är inget annat än ett stort svek mot hela det svenska folket.

Jan Cherek – vilka samhällsutmaningar är det som S har ställt till med? Och hur ska dessa i så fall ordnas enligt din mening?

Dax för Socialdemokatena att tagga ner och ta ett steg tillbaka.
Kanske läge för att öppna ögonen och se en ny verklighet.

Sluta kasta sten i glashus., S var rätt duktig 1938 på att ställa sig in hos Nazityskland med att föreslå ihop med Schweiz att det skulle vara stora röda J i passen för judar från Tyskland, så kallade judepass, som infördes under den hösten. Så gå till dagens politik i stället. För S har betydligt fler lik i garderoben.

Det är slut med att man lockar väljare med ”vi tyvärr inte får de satsningar på barn och äldre som vi och övriga oppositionen lagt ”
Ni är inte enig internt i Socialdemokraterna. arför tror ni att ni kan styra kommunen?

Någon offerkofta lägger jag inte till med!
Problemet är som jag skrev tidigare är att när argumenten tryter jag då kommer ni krälande och spotta ut sig okvädningsord.
Gå in och sök på Godwins Lag just där hamnar ni!

Just ert snack om samhällsutmaningar är de som ni har ställt till med. Att låta er försöka ordna detta är som att låta en pyroman släcka branden han just tänt på.

Ni får hoppas att vi inte tar upp de frågorna först för då måste ni ju lägga ner dem!

OR!
Man blir tvingad ner i sandlådan ”man får prata med barn på barns vis!” när man ska bemöta anklagelser som saknar grund.
En upprepning från sossarna med påhopp med 30-talets unghöger och nazism är tröttande.

Som jag skrev i mitt inlägg så ser jag mer i att arbeta för att värna om Värnamos bästa. Jag tror de flesta som har hoppat in som fritidspolitiker oavsett parti har den inställningen.

Socialdemokraterna måtto (vilket de själva erkänt) är att rösta emot alla förslag som jag lägger oavsett om de är i linje med deras egna.

Sedan vill man inte erkänna att man är bitter för att vi röstade på Alliansens budget utan anklagar oss för att blivit köpta.
Sandlåda eller ankdamm, frågan vilket

Kommentarsfunktionen är stängd