Nyheter

Blomstrande trio öppnar ny butik

Nyheter Helen Lorenzen brinner för skapande och inredning. Tillsammans med Emma Eriksson och Emma Storck öppnar hon i dag Värnamo Blomsterverkstads pop up-butik på Jönköpingsvägen.

Helen Lorenzen brinner för skapande och inredning. Tillsammans med Emma Eriksson och Emma Storck öppnar hon i dag Värnamo Blomsterverkstads pop up-butik på Jönköpingsvägen.  [1/6]

– Vi sätter en stor hantverksstolthet i det vi gör, vi älskar att skapa och vi gör det med stor omsorg, säger Helen Lorenzen.  [2/6]

Blommor har legat Helen Lorenzen varmt om hjärtat igenom hela livet. Nu lever hon drömmen som florist.  [3/6]

På en och en halv vecka har lokalen omvandlats till en blomsterbutik.  [4/6]

Inredningsdetaljer varvas med snittblommor och presentartiklar.  [5/6]

I den gamla kraftstationen, ett stenkast från nuvarande lokaler, ligger blomsterhandelns permanenta lokaler som håller på att färdigställas.  [6/6]

– Det är helt fantastiskt. Jag har haft en dröm i många år att starta eget. Jag har alltid tyckt om blommor, inredning och skapande och det ska bli så roligt att öppna upp i morgon (läs i dag). Det är lite nervöst men väldigt roligt. Jag ser fram emot att öppna dörren under förmiddagen och vill att alla kunder ska känna sig välkomna, säger Helen Lorenzen. 

Pop up-butiken huserar i Arvidssons Bils tidigare receptionslokal på Jönköpingsvägen. Butiken är en tillfällig verksamhet fram tills att den permanenta lokalen i den gamla kraftstationen, ett stenkast från nuvarande lokaler, står klar. 

– Det är en härlig och anrik byggnad, vi ser fram emot att flytta in i den sedan. Vi fick möjligheten att öppna upp här så länge och det känns jättebra att vara igång med det hela. Det har varit en lång resa och det ska bli kul att äntligen få öppna. 

På en och en halv vecka har lokalen omvandlats till en blomsterhandel, där snittblommor varvas med inredningsdetaljer och presentartiklar. Tillsammans med nytillskotten Emma Eriksson och Emma Storck ser Helen Lorenzen med glädje fram emot att få slå upp portarna.

– Vi fungerar jättebra tillsammans och vi har funnit varandra direkt. Jag tror att Värnamo är så pass stort att det borde finnas utrymme för flera blomsteraffärer. Alla tre gillar att jobba mot det personliga hållet och det handlar om att tillgodose kundernas önskemål. Vi vänder oss både till privata kunder och företagskunder och utför bland annat blomsterarrangemang för bröllop, begravning och andra skeenden i livet. Vi sätter en stor hantverksstolthet i det vi gör, vi älskar att skapa och vi gör det med stor omsorg.

Taggar

Dela