Nyheter

Blir testcenter för Suzuki Småland

Nyheter Nu blir det enklare för Värnamobor som vill provköra nya Suzukimodeller. Den 4 december inviger Suzuki Småland sitt andra provkörningscenter i Småland, hos samarbetspartnern Lundströms i Bor, auktoriserad Suzukiverkstad sedan 2004.

Nu blir det enklare för Värnamobor som vill provköra nya Suzukimodeller. Den 4 december inviger Suzuki Småland sitt andra provkörningscenter i Småland, hos samarbetspartnern Lundströms i Bor, Värnamo, auktoriserad Suzukiverkstad sedan 2004. Bild: Pressbild

I Sverige finns Suzuki representerat i hela landet genom ett återförsäljarnät med traditionella bilhallar, men i Småland gör man på ett nytt sätt. Sedan ett drygt år tillbaka är Suzuki Småland en digital bilhall där kunden köper sin bil via webben.

Som komplement erbjuder man två fysiska provkörningscenter: i Vimmerby samt numera även i Bor. Tanken är att de kunder som vill det ska kunna provköra och uppleva bilen fysiskt, men själva köpet sker enkelt på Suzuki Smålands hemsida.

Varför föll valet just på Värnamo?

– I Sverige pågår en konsolidering av bilhandeln, vilket innebär att många märken lämnar de mindre orterna. På Suzuki gör vi tvärtom, men på ett nytt och modernt sätt. Som komplement till återförsäljare i bland annat Växjö har vi en digitalt baserad lösning för att komma närmare kunderna i Småland. Med provkörningscentret i Vimmerby som komplement har den digitala satsningen fungerat väldigt fint och vi ser fram emot att expandera Suzuki Småland med hjälp av det nya provkörningscentret i Bor, säger Mattias Larsson, vd för Suzuki Sverige.

Ett år har gått sedan lanseringen av Suzuki Småland, hur har det gått?

– Att kombinera digital handel med lokal närvaro och hög personlig service har visat sig vara en lyckad kombination som kunderna har uppskattat och vi är mycket nöjda med resultatet hittills. Vi ser att mognaden för att köpa bil online ökar hela tiden och vi har kunder som köper sin Suzuki direkt online, utan att träffa oss eller ens provköra bilen, medan vissa föredrar att se och provköra innan köp.

Vad innebär det nya samarbetet med Lundströms i Bor?

– Det känns fantastiskt att en sådan stor biltillverkare som Suzuki, världens åttonde största, nu finns representerad i Värnamo. Det blir ännu enklare för den som bor i Värnamoområdet och är nyfiken på Suzuki.

Taggar

1 reaktion på Blir testcenter för Suzuki Småland

Kommentarsfunktionen är stängd