Nyheter

Blev tvåa vid ”Vykorts-SM”

Nyheter Per Bunnstad har vid flera tillfällen nått framskjutna placeringar vid frimärks- och vykortsutställningar.

Sven-Börje Ewers till vänster och till höger Magnus Gartrup.  [1/6]

Per Bunnstad blev tvåa i vykortsklassen  [2/6]

Utställningens ordförande Ulf Nilsson, juryns ordförande Peter Nordin och juryeleven Niclas Eriksson trivdes på Eslövia.  [3/6]

Stig-Arne Svensson från Gnosjö.  [4/6]

Invigning av utställningen  [5/6]

Cirka halva lokalen  [6/6]

I helgen som gick var det jurybedömd utställning i Eslöv och fyra medlemmar från Skivaryds Samlarklubb och Värnamo Filatelistförening medverkade.


Niclas Eriksson från Värnamo deltog i inbjuden klass med sitt exponat om Värnamofrimärkena. I denna klass är det ingen bedömning men det Niclas presenterade har tidigare nått höga poäng. Niclas tävlade inte då han var juryelev och är snart fullsvärdig juryman.


I den nationella delen av vykortsklassen fick två deltagare guld i detta som kan sägas vara Vykorts-SM då det är årets enda tävling i Sverige. Segern gick till Magnas Gartrup från Trelleborg med ”Baltiska utställningen 1914”. Det blev 91 poäng av teoretiskt 100 möjliga och därmed guld.


Samma valör blev det för Per Bunnstad från Skillingaryd med 90 poäng för sitt Betydelsen för Sverige av OS i Stockholm 1912.
– Roligt att kunna ställa ut igen efter ett par års uppehåll på grund av pandemin. 90 poäng är ganska exakt vad jag räknade med och andra gången jag når guld och 90 poäng. Första gången var i Skottland 2013 och roligt att få det även i Sverige. Exponatet är nu översatt till engelska och skickat till Aten där det ställs ut om en vecka, berättar Per som ställt in den egna resan till Grekland på grund av ökat antal coronasmittade.


Andreas Tärnblom från Gällö i Jämtland var nära guld i vykortsklassen, men fick nöja sig med tredjeplatsen och 88 poäng för sitt Upplands Väsby – från forntid till framtid.
Delad femma blev Stig-Arne Svensson från Gnosjö som är medlem i Värnamo Filatelistförening. Han fick 86 poäng för Småländska Anderstorp med Gyllenfors 1900–1965.
Stig-Arne deltog även i den regionala klassen med Skånska Broby 1900–1960 och fick 78 poäng. Det var första gången han ställde ut detta exponat.


Björn Jonasson från Hestra och Värnamo Filatelistförening deltog i klassen för posthistoria. Han fick 75 poäng för Svensk skeppspost 1806–1975.


Sven-Börje Ewers från Lund och tidigare Värnamo deltog i mästarklassen med exponatet Tidiga svenska poststämplar 1686–1830. I mästarklassen får man medverka om man fått tre guld tidigare och tävlar med andra som också har minst tre guld.

Taggar

Dela