Nyheter

Blev beskjutna – försök till mord

Nyheter Polisen har under natten arbetat med en skottlossning i Värnamo. Flera personer som befann sig i en bil på Malmövägen blev beskjutna från en annan bil. Larmet kom vid klockan 01.00 Flera vittnen ringde polisen om detta. Ingen har skadats.

Skottlossningen ägde rum vid 01.00-tiden i natt på Malmövägen.

Under den efterföljande insatsen kunde polisen stoppa tre bilar på olika platser i Värnamoområdet, som kunde sättas i samband med skottlossningen. Sammanlagt fem personer har gripits för inblandning i händelsen. De fem gripna är i 20–25-årsåldern, samtliga är misstänkta för försök till mord. Åklagare har ännu inte fattat beslut om de ska anhållas eller ej.

De tre bilarna, samt den beskjutna bilen, har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Brottsrubriceringen är försök till mord. Polisen har fattat beslut om att ärendet ska hanteras som en särskild händelse, vilket betyder att polisen har gått upp i stab och arbetar med stora resurser.

Polisen har under natten och morgonen arbetat intensivt med att få klarhet i vad som har hänt. Det handlar bland annat om tekniska undersökningar och förhör med misstänkta och vittnen. Detaljer om händelseförloppet kan inte kommenteras i nuläget.

Polisen misstänker att händelsen är en del i den pågående konflikt som pågår mellan kriminella i Värnamo.

Taggar

3 reaktioner på Blev beskjutna – försök till mord

I VN kan man läsa följande uttalande av Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion öst, på en fråga från reportern:
”Bör man som Värnamobo vara orolig?

– Jag vet inte vad jag ska svara på den frågan. Allmänheten har hittills varit förskonat och jag hoppas att det fortsätter på det sättet.”

Vet inte om det bara är jag, men det svaret imponerar sannerligen inte.

Kommentarsfunktionen är stängd