Nyheter

Blandade känslor om anstalt

Nyheter Kriminalvårdens besked väcker läsarnas åsikter.

Kriminalvårdens besked väcker läsarnas åsikter. Arkivbild

I onsdags nåddes vi av beskedet att Värnamo och Norrköping tilldelas varsin anstalt i säkerhetsklass 2 med plats för 200 interner. Beskedet väckte känslor bland er läsare: 

– Visst är det tråkigt att det behövs nya anstalter för att täcka behovet av platser MEN att det hamnar i vår kommun ser jag bara som positivt. Fler arbetstillfällen till kommunen ska alltid ses som ett plus, skriver en läsare.

– Bra för Värnamo Kommun. Vilken industri kan starta här och ge 200 nya jobb? Bra jobbat av kommunen som möjliggjort denna etablering, skriver en annan.

Bra att Värnamo får ta del av denna satsning, i synnerhet om anläggningen förläggs på någon av småorterna Bor, Hörle och Kärda. Kriminalvården är en stabil arbetsgivare och självfallet borde det innebära att personal om de inte bor i kommunen väljer att bosätta sig här. Spekulationen i att buset skulle ”smita” saknar grund, skriver en person. 

Bra att inte alla statliga jobb hamna i Jönköping. Detta blir kanon för Värnamo, skriver en person. 

– Superbra, många arbeten med säkerhetspersonal till kommunen, menar en läsare. 

Men alla är inte positiva.

Kan verkligen inte förstå hur vissa kan tycka att det är bra att en kriminalvårdsanstalt ska ligga i Värnamo kommun. Är osäker på vilken säkerhetsklass det ska vara på det man ämnar bygga här. Men oavsett sker ju frigång alternativt permissioner i olika utsträckning och då går de på gatorna i vår stad. Tycker det är allt annat än positivt. Att det redan finns en del kriminalitet i Värnamo är ju redan ett faktum, men vi behöver ju inte fler brottslingar än det redan är…

Taggar

Dela


8 reaktioner på Blandade känslor om anstalt

Varför inte i Sveriges mest arbetslösa områden. Långt som bara den norrut så kan de ha permission där det inte finns något folk de kan ge sig på. Permission borde och förkortade straff borde för övrigt inte finnas. Man får stå för vad man gjort och ta sitt straff

Jag förstår dig Monica men jag vet att Sverige är i stort behov av både anstalter o häkten. Tror att det är lätt över tusen personer som går fria i avvaktan på fängelsestraff. Detta på grund av platsbrist. Under tiden de väntar på att få avtjäna begår många nya brott, så behovet av platser är stort. Och oavsett var i Sverige man placerar fängelser så är det alltid någon som drabbas och har synpunkter. Värnamo kommun har många större vägnät, samt ligger centralt beläget i södra Sverige. Så beslutet innebär många många arbetstillfällen, samt påverka blåljuspersonal, kommun och många fler. Ska bli intressant och spännande, men beklagar för dig Monica.

Man ska inte hysa löss i pälsen om man inte behöver! Tyvärr sitter inte skiten bara på insidan av ett fängelse det är ju minst lika mycket utanför!

I Horda har vi vana vid kollektivboende så det passar att lägga anstalten här.

*test* vill bara kolla att detta funkar eftersom mina fyra senaste försök till inlägg gått upp i rök

Tack för den passningen!
Har alltid drömt om att få ett fängelse till närmsta granne 🥲
Det vill väl alla politiker också
Eller hur?
Det är väl därför vi flyttade ut på ”landet
Hoppas ni hittar en lämplig plats lite förbi bostäder och inte strax utanför vår tomtgräns
Det som förr var en sällan trafikerad ”skogsväg” ska tydligen etableras som tillfartsväg till detta bygge och arbetsplats om planen går i lås
Än en gång tänk om och gör ”rätt”

Rymningar eller inte som diskuterats, ett fängelse utgör en speciell inrättning i samhället och är sannolikt inget som en majoritet vill ha i sin närhet. Den oro som uttryckts i vissa inlägg är av den anledningen inte speciellt svår att förstå. Lättare är det naturligtvis att sitta på platser och områden, mer eller mindre avlägsna från de utpekade, och tala sig varm för planerna.

Det är väl bättre att de sitter bakom lås och bom?
Här i Värnamo tror jag det springer lika många lösa som fängelset ska rymma. Bara bygg.

Kommentarsfunktionen är stängd