Nyheter

Bjuder in till stor Epa-träff

Nyheter Den 7 maj arrangerar fältgruppen och engagerade ungdomar en stor Epa-/A-traktorträff för 150 fordon på Bredasten.

Kommunens fältsekreterare, som består av Petrus Älverdal, Jennie Torstensson, Adam Länsberg och Maria Rydbeck, ser fram emot den stora fordonsträffen.

Lördagskvällen den 7 maj är det dags för Epa/A-traktoreventet som ungdomar drivit och planerat tillsammans med kommunens fältsekreterarna. Träffen äger rum på Bredasten bakom PC 9 med plats för 150 stycken utställande Epor/a-traktorer.

– Vi ser verkligen fram emot detta event då många av våra ungdomar under en längre tid efterfrågat en motorträff. Efter en snabb fundering om det faktiskt är genomförbart och klartecken från chefen var det bara att köra, säger fältsekreteraren Jennie Torstensson.

Det krävs mycket planering och många samverkanspartners. Tekniska förvaltningen är en viktig profession som tillsammans med fältsekreterarna tittat på olika platser och möjligheter för att genomföra en motorträff.

– Det är svårt att nämna alla men det är flera professioner som stöttar och erbjuder sin hjälp med att anordna motorträffen. Vi har dessutom samverkat mycket med andra kommuner som gjort liknande event för att ta del av deras tips och idéer och strategier för att genomföra motorträffen, säger fältsekreteraren Maria Rydbeck. 

Efter önskemål och diskussioner med ungdomar har fältsekreterarna varit i kontakt med företag som är involverade på olika sätt. Vissa företag kommer ha en egen plats och ställa ut sina produkter, andra har skänkt priser som ska delas ut under eventet genom olika bedömningskategorier. Förutom att ungdomarna föreslagit vilka företag som de vill ska vara med på eventet har en del företag även kontaktat fältsekreterarna främst genom sociala medier.

– Det vi kan se är att företag runt om i bygden är otroligt positiva till ungdomarnas initiativ att anordna en motorträff och har varit generösa med att skänka priser till eventet, men även att närvara och vara på plats, helt fantastiskt, säger fältsekreteraren Petrus Älverdal. 

Vilka A-traktorer och Epa-traktorer som ska belönas med priser kommer vara utifrån en rad olika kategorier. Priserna kommer att delas ut både från utställarens egna bedömningar kring en kategori, utifrån besökare som röstar på plats och genom utlottning. Några av kategorierna är: Snyggast epa, snyggast inredning, mest rost, lägst EPA, bästa ljud, bästa lacken, snyggast fälgar, Peoples choice, skitigast epa, bor längst bort, kört flest mil och bäst belysning. Troligen tillkommer fler kriterier.

Fältsekreterarna ser eventet som en del av deras jobb i det förebyggande arbetet. I höstas anordnade de en fotbollskväll på tre platser i kommunen och med facit i hand blev det väldigt uppskattat bland våra ungdomar. Fotbollskvällen anordnades bland annat genom samverkan med föreningar och kunde finansieras med pengar som tilldelades IFK Värnamos dåvarande tränar duo Thern och Asterhed då de fick pris som månadens tränare. Eventet som står närmast för fältsekreterarna sker till stor del i samverkan med bygdens företag, engagerade vuxna och deras viktigaste aktörer, ungdomarna.

– Tillsammans och genom samverkan med olika aktörer kan vi göra dessa event möjliga för våra ungdomar och fånga upp deras intressen och tillsammans driva olika projekt. Vi vill rikta ett stort tack till våra företagare och utställare som på olika sätt bidrar till motorträffen: Teshine, Apladalens trafikskola, Fhilip Eventtrend.nu, Motorsportgymnasiet, BRL, Diodlagret, Mr Cap, Mekonomen, AD bildelar, Meca, Mattssons Trafikskola, KM bildemontering, Autoexperten och OKQ8, avrundar fältsekreteraren Adam Länsberg.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bjuder in till stor Epa-träff

Skämtar ni eller? Ska vi inte öppna garaget också och ge folk omdöme på hur städat det är?

Vad gnäller du om? Det är väl jätte kul att det arrangeras nåt i Värnamo för våra ungdomar!

Kommentarsfunktionen är stängd