Nyheter

Bjuder in till en förmiddag mot bedrägerier

Nyheter Anmälda bedrägeribrott mot äldre har ökat med över 80 procent de senaste tre åren, visar siffror från polisens nationella bedrägericentrum. Med anledning av det hela bjuder Studieförbundet Vuxenskolan Finnveden in till ett webinar på temat.

Studieförbundet Vuxenskolan Finnveden bjuder in till ett webinar på temat bedrägerier under nästa vecka. Bilder: David Alin/Studieförbundet Vuxenskolan

Under förmiddagen träffar verksamhetsutvecklare Marianne Blixt gäster i studion och samtalar med dem kring hur man undviker att bli utsatt men också vilket stöd som finns att få för dem som har blivit lurade. Bland deltagarna finns bland andra polisen Sandra Uddeström och en representant från Brottsofferjouren.

– Tekniken gör det nu möjligt att delta i föreläsningar på distans och just denna förmiddag kommer sändas digitalt för att ge så många som möjligt möjligheten att vara med, säger Marianne Blixt.

Anmälan upptas av studieförbundet, som skickar ut länk till deltagarna.

– Det kanske är ett bra tillfälle att bjuda ihop några vänner och titta tillsammans? Via en chattfunktion har deltagarna också möjligheten att ställa egna frågor direkt till studion, säger Marianne Blixt.

Taggar

Dela