Nyheter

Biskopsföredrag och tågtur – kyrka jubilerar

Nyheter Tur på museijärnväg och föredrag av den förre ärkebiskopen. Lördag blir en speciell dag i Ohs när kyrkans 90-årsjubileum firas.

90-årsjubileet inleds med en tur på Ohsabanan. Arkivbild.  [1/2]

Den förre ärkebiskopen Anders Wejryd håller i samband med helgmålsbönen i kyrkan ett föredrag om kyrkan på 1930-talet. Foto: Wikimedia Commons  [2/2]

I år fyller Ohs kyrka 90 år. Kyrkan ingår i Gällaryds församling och Voxtorps pastorat. Den ägs och förvaltas av Stiftelsen Ohs Kyrka. Den uppfördes för brukets räkning under åren 1929 och 1931 av bruksdisponenten Erik Berglund med familj och den 5 juli 1931 invigdes kyrkan av biskop Edgar Reutersköld.

På lördag firas jubilaren. Stiftelsen Ohs Kyrka har abonnerat Ohsabanan och bjuder sina medlemmar på en inledande tågtur. Därefter blir det mingelfika och samvaro i och vid brukslokalen, innan den förre ärkebiskopen Anders Wejryd, i samband med helgmålsbönen i kyrkan, håller ett föredrag om kyrkan under 1930-talet. Ett evenemang som även allmänheten får möjlighet att ta del av. Han predikar även i söndagens högmässa.

– Det blir en spännande dag. Nu hoppas vi bara på bra väder också, hälsar Leif Nygren i Gällaryds församling. 

Taggar