Nyheter

Biltrafik rör upp känslor i bostadskvarter

Nyheter Konstant biltrafik på Doktorsområdet i Värnamo skapar irritation bland boende i området.

Konstant biltrafik på Doktorsområdet i Värnamo skapar irritation bland boende i området. Bild: David Alin

Häromveckan fick tidningen ett anonymt tips. Tipsaren menar att det är frekvent biltrafik på Doktorsområdet i Värnamo: 

– Man möter bilar överallt i området. Bilar kör mellan Doktorsgatan och Gränsgatan genom gården fram och tillbaka. Finnvedsbostäder borde göra nåt åt saken, det är hyresgäster som kör, menar tipsaren. 

Med anledning av tipset kontaktar vi Finnvedsbostäder för att få deras syn på problemet. Områdeschef Catherine Steiner svarar:

Finnvedsbostäder känner till att det förekommer viss biltrafik inom våra bostadsområden. Det kan handla om tillåten trafik såsom färdtjänst och sjuktransporter, fordon vid in- och avflyttning med mera, men också otillåten trafik där en hyresgäst väljer närmaste väg eller att parkera vid porten.

Ett nytt problem som vi har uppmärksammat är transport av hemkörning av mat, som ökat det senaste året och där budbilen oftast kör ända fram till porten.

På kvarteret Doktorn händer det tyvärr att ett  fåtal hyresgäster kör på gångvägar genom området för att på närmaste sätt hämta eller lämna barn i skolan eller komma till affären.

Om vår personal uppmärksammar det så tas en kontakt med bilföraren för att upplysa om olämpligheten att köra bil på innergårdarna. Vi har också farthinder under sommarhalvåret för att minska hastigheten, men för att ha en framkomlighet för behörig trafik, exempelvis räddningstjänst och sjuktransport så kan vi inte helt stänga av gångvägarna för biltrafik.

Om man ser bilar som framförs på ett olämpligt sätt så är man alltid välkommen att kontakta Finnvedsbostäder, och om en bil står parkerad på en innergård så kan man ringa Securitas, som då kan ge en kontrollavgift för felparkerat fordon.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Biltrafik rör upp känslor i bostadskvarter

Sätt upp bommar som många områden har, sådana man måste låsa upp. Problemet är då löst!

Men sluta nu vem är det som gnäller nu då bor själv i området sedan massor av år tillbaka och har inga problem med detta och så många är det inte som kör runt här. Då kan ju jag klaga på några idioter som står och gasar sinna bilar i garagen på sena kvällar och det att man måste betala för att parkera på hela området nu är helt sinnessjukt har aldrig varit några problem innan med parkeringarna

Många gånger kan man faktiskt se Finnvedsbostäders egna bilar stå parkerade på gångbanorna. Ibland både två och tre stycken vid samma adress i flera timmar Det kan ju vara nödvändigt ibland men inte varje gång. Det påverkar ju också framkomligheten och kan ju ge signaler till boende att det är okej att även de gör så. Jag tror det kan vara en bra idé att Finnvedsbostäder börjar med att städa vid egen dörr.

Kommentarsfunktionen är stängd