Nyheter

Biltjuvar spårades via GPS

Nyheter Under natten inträffade två bilstölder i Jönköpingstrakten. Med hjälp av bilarnas GPS kunde de dock spåras och sedermera stoppas i höjd med Vaggeryd och Värnamo.

Genrebild David Alin

Det första larmet kom 02.50 och gällde en bilstöld på Torsvik strax utanför Jönköping. Bilägaren kunde se att bilen färdades söderut på E4 och strax norr om Värnamo kunde polisen sätta stopp för färden. En man i 20-årsåldern greps av polis.

30 minuter senare var det dags igen. Denna gång stals en bil i Barnarp som ligger i närheten av Torsvik. Även denna bil kunde spåras med GPS och i höjd med Vaggeryd kunde polisen få stopp på bilen. En man i 25-årsåldern greps.

Under morgonen anhölls bägge männen av åklagare misstänkta för grov stöld. Polisen utreder det hela som att bägge fallen hör ihop. Detta då bilarna var av samma märke (Dodge Ram) och stals i närhet gällande både tid och geografi.
– Som jag har förstått det så är det också i stort sett samma tillvägagångssätt, berättar polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Taggar