Nyheter

Bilspel: En julig fikastund på Sjösala

Nyheter Jörgen Lindelöf berättar om julaftonseftermiddagens fikastund på Sjösala.

Chokladgåvor smakade bra!  [1/4]

Värden Anna-Lena såg till att det var julpyntat.  [2/4]

Sponsrat tilltugg till julkaffet.   [3/4]

Borbilder skapade deltagande samtal.  [4/4]

Lördagen samlade ett tjugotal intresserade. Det kommer att bli fler liknande bildvisningar på Sjösala i framtiden. Bild: Jörgen Lindelöf

Med all den ensamhet som i dag präglar det svenska samhället trots bland annat trygghets-, senior-, och äldreboenden så kan man med goda krafter ändå bjuda in medmänniskor till värmen.

Sjösala kunde med hjälp av ideella krafter från de boende samt delvis privata gåvor, träffas över en eftermiddagsfika på julaftonen.

För ett femtontal boende serverades det såväl ”sponsrad” ostkaka med grädde och sylt samt ris á la Malta eller (i detta fall) –  á la Mona, småkakor och kaffe/julmust.

”Kalle” på TV:n byttes ut mot bildvisning med bland annat bilder över gamla Borbyggnader, vilket i sin tur medförde att deltagarna med inlevelse deltog i ett engagerat samtal. Att få se Folkskolan i Voxtorp som fanns intill kyrkogården väckte många minnen.

Roligt att så många kom, där även övriga Borbor var inbjudna! Men julens släktträffar förmodar jag låg bakom att man i dag valde bort Sjösala.

Deltagarna är medvetet valt att inte finnas på bild!

Taggar

Dela