Nyheter

Billig el i Värnamo i morgon

Nyheter Elpriset i elområde 4, som Värnamo kommun tillhör, ligger i morgon på 2 öre per kilowattimme. Det är ovanligt lågt för den här tiden på året, rapporterar Newsworthy.

BIld: Pixabay

Dygnspriset på el är i morgon, den 11 november, 0,02 kronor i elområde 4 på den nordiska elbörsen Nordpool. Det är det fjärde lägsta dygnspriset sedan 2019. Jämfört med i dag sjunker elpriset med 0,39 kronor mer kilowattimme.

Hushåll och företag i Värnamo med timdebiterade avtal betalar som mest 0,07 kronor per kilowattimme mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Även om elpriserna i morgon alltså är förhållandevis låga så har de stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,27 kronor per kilowattimme och nådde aldrig högre än 1,79 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 0,76 kronor per kilowattimme, alltså ungefär tre gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,77 kronor per kilowattimme.

Under det senaste året har det varit markanta skillnader i pris mellan de fyra olika prisområdena. Men just i morgon är snittpriset detsamma i hela landet.

Illustration: Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på Billig el i Värnamo i morgon

Hopplöst att inte veta från en dag till en annan vad elen ska kosta. Det är ju ett allvarligt systemfel som omöjliggör planering för industriproduktion och andra energikrävande verksamheter. Tänk om priset på livsmedel hade varierat på samma sätt? Ena dagen kostar mjölken fem öre litern medan den kostar 30 kronor dagen efter. Ska vi fortsätta att vara en industrination samt förse kontinenten med ström krävs massvis med planerad el i framtiden. Det är hög tid att börja planera för nya kärnkraftverk!

Kommentarsfunktionen är stängd