Nyheter

Bildspel: Semmelfeber i matbutik

Nyheter I dagarna två råder semmelfeber på City Gross i Värnamo  när butiken arrangerar en av årets två semmelbufféer.

Ett gediget utbud av semlor väntar kunderna på City Gross i Värnamo i dagarna två.

  Vi började köra med det här för fem år sedan. Det föll väl ut från början och har varit väldigt populärt. Första gången jag stod här hade vi 12 till 14 sorter, i dag har vi 25 och det är vår största semmelbuffé hittills. Tjejerna i bageriet är oerhört idérika och det är deras förtjänst, berättar Joakim Ortega Svensson, säljchef för färskvaror.

I år får kunderna prova inte mindre än sju nya semmelsorter: Fizzy, Dumle, passion, päron, jordgubb/rabarber, blåbär/citron och saltkaramell. 

– När det gäller Fizzyn så är det smält fizzygodis (småsura godisar i rosa och ljusblå färg) som har smälts ned i grädden. Den är riktigt häftig och färggrann men den har inte varit populärast hittills än i dag, den riktar sig till lite yngre målgrupper. De semlorna som går mycket är wienersemlorna och Nutellasemlan som vanligt, men folk provar också det mesta. Många köper uppåt tio stycken, säger Joakim Ortega Svensson.

Hur har intresset varit hittills?

  Intresset har varit enormt, alla är jätteglada och alla vill prova, det har nog varit den bästa förmiddagen hittills, vilket är jättekul. Nu blir det stort tryck när många slutar jobbet, då kommer en stor målgrupp som gärna handlar semmelbuffé, avrundar Joakim Ortega Svensson.

Kolla in utbudet i bildspelet nedan:

  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Taggar

Dela