Nyheter

Bildspel: Prisutdelning årets arkitekturpris

Nyheter Under en covid-19-anpassad prisutdelning, mottog Gummifabriken årets arkitekturpris.

Värnamo kommun delar varje år ut ett arkitekturpris. Syftet är att fördjupa diskussionerna om gestaltning och belöna enskilda personer eller företag för deras insatser för att skapa värden i det offentliga rummet.

I år går priset till Gummifabriken. Så här lyder juryns motivering:

”Gummifabriken visar en medvetenhet om arkitektoniska kvalitéer vid gestaltning och omvandling. Byggnadens komplexitet med genomtänkt design av hög kvalitet, både exteriört och interiört, gör besöket till Gummifabriken intressant och tillfredsställande. Det är en vacker byggnad som man trivs i. Den industriella själen som har präglat Värnamo stad under många decennier lever kvar och framträder i byggnaden.”

Under en covid-19-anpassad prisutdelning, delades priset ut utanför Gummifabriken. Se bildspelet nedan.

Ibrahim Candemir (KD) och Johnny Grauengaard gladdes över priset.  [1/3]

Stefan Bjällsjö, Tobias Hörnqvist och Stefan Widerberg (C) strålade ikapp med solen.  [2/3]

På bilden från vänster: Ibrahim Candemir (KD), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Johnny Grauengaard, VD på bsv, Stefan Bjällsjö, vice ordförande i VKIAB, Tobias Hörnqvist, VD i VKIAB, Conny Eskilsson, förvaltningschef, samhällsbyggnadsförvaltningen, Stefan Widerberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Behnam Sharo, stadsarkitekt i Värnamo kommun och Kristoffer Lideberg, planarkitekt i Värnamo kommun.  [3/3]

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bildspel: Prisutdelning årets arkitekturpris

Vad glada vi ska vara för att vi hade folk som vågade satsa på – och försvara när det blåste som mest – denna fantastiska Gummifabrik!

Mina varmaste och 💜-ligaste gratulationer till det hedervärda priset.
Gummifabriken är, i alla avseende den mest attraktiva samlingsplatsen.
Här känner sig alla som kommer sig VÄLKOMNA!

Kommentarsfunktionen är stängd