Nyheter

Bildspel: Pontus gästade Stensötan

Nyheter Boende och personal på det särskilda boendet Stensötan fick sig en ordentlig överraskning vid dagens midsommarfirande.

Hans Andersson från Allianskyrkan gör färdigt midsommarstången.  [1/11]

Skaparna av Stensötans midsommarstång. Från vänster: Per Gustafsson, Ulla Gustafsson, Britt-Marie Paulsson, Mariann Andersson, Ingegerd Eriksson, Inger Andersson, Hans Andersson och Gunnel Lindevärn.   [2/11]

Personal på Stensötan. Från vänster: Fatmine, Sheren, Marina, Jeanette, Bea, Andrea, Xaverine och Hamid.   [3/11]

Aktivitetssamordnare Mari-Anne El-Nagar, Britt-Viol Rosengren och Irma Hotic, aktivitetsombud på Stensötan.  [4/11]

Personal gör i ordning fikat.  [5/11]

Personal gör i ordning fikat.  [6/11]

Personal gör i ordning fikat.  [7/11]

Irma Hotic tillsammans med Carola, Shetlandsponnyn Pontus och Hamid.   [8/11]

Pontus välkomnas in på området.   [9/11]

Brukarna blir mycket glada över dagens överraskning.  [10/11]

Glädjen spred sig i luften!  [11/11]

I dag var det dags för midsommarfirande på det särskilda boendet Stensötan. I strålande solsken fick personal och brukare en härlig stund tillsammans.

– Herren är med oss hela vägen och han har verkligen gett oss vackert väder dagen till ära. Det här känns jättebra, säger en av brukarna.

Allianskyrkan stod för dekorationen av midsommarstången, klädd i all sin blomsterprakt. När stången var klädd var det dags för fika. När klockan började röra sig halv tre rullade en hästtransport in diskret utanför det särskilda boendet. I all hemlighetsmakeri hade aktivetsombudet Irma Hotic ordnat en överrraskning, i form av en hästuppvisning. In på området kom hästägaren Carola tillsammans med den 20-åriga Shetlandsponnyn Pontus, till allas stora glädje.

– Jag såg ett reportage på tv om när det var en hästägare som besökte ett äldreboende med en häst. Då tänkte jag att jag ska göra samma sak här. Det tog ett tag, men till slut fick jag tag i Carola som ställde upp. Det gäller att göra något annorlunda för de boende och ge dem energi, säger aktivitetsombudet Irma Hotic.

– Det var så länge sedan jag fick klappa en häst, det här var jättekul, säger en av alla brukarna.

Dela


2 reaktioner på Bildspel: Pontus gästade Stensötan

Kommentarsfunktionen är stängd