Nyheter

Bildspel: Mässa i rekordform

Nyheter Gummifabriken förvandlades till en kokande gryta när årets Jobb GPS genomfördes under tisdagsförmiddagen.

Gummifabriken förvandlades till en kokande gryta när årets Jobb GPS genomfördes under tisdagsförmiddagen.  [1/15]

Det var en folkfest på varje våning.   [2/15]

Det var en folkfest på varje våning.   [3/15]

Glädjen var stor bland både utställare som besökare!  [4/15]

Studenten Tina Karlsson tyckte att mässan var rolig och lärorik.  [5/15]

Raymond Pettersson, Andreas Karlsson, Lina Martinsson och Igor Milicevic trivdes på mässan.  [6/15]

Försvarsmakten fanns på plats.  [7/15]

Nyfikna besökare fick bland annat tävla i jägarvila.   [8/15]

– Jag tycker att Lunds universitet är jättebra och det vi letar efter är att få så många studenter som möjligt till skolan: att alla ska känna till Lunds universitet, hur det är att vara där och att alla har en möjlighet att hitta det program som passar dem bäst, säger Svetlana Vukoicic som läser femte terminen på ekonomi kandidatprogrammet.   [9/15]

Vem gillar inte att spinna på hjul?  [10/15]

Kriminalvården fanns representerade med sin trailer på Gummifabrikens baksida.  [11/15]

Power bjöd besökarna på en laddad maskot!  [12/15]

En replika på Thors hammare Mjölner fanns tillgänglig i Campus Värnamos monter.  [13/15]

Nyfikna besökare fick prova på VR.   [14/15]

Samtal mellan företag och arbetssökande.  [15/15]

Jobb GPS anses vara södra Sveriges största jobb- och utbildningsmässa och årets mässa var inget undantag. För första gången fanns fler än hundra utställare utspridda över Gummifabrikens fyra våningar, vilket bådade för en folkfest i lokalerna.

– Det är fantastiskt, säger konceptkoordinatorn Emelie Plantin när vi springer på henne i myllret.

Bland de olika utställarna träffade vi på studenten Tina Karlsson, som läser det tredje och sista året på samhällsprogrammet på Finnvedens gymnasium i Värnamo. Hon tycker att mässan har varit kul och lärorik.

– Jag har fått lära känna många företag man inte känner till sedan tidigare. Man kände sig verkligen välkommen av personalen: de började prata med en, ställa frågor och så fick man ta saker av dem. Bland annat broschyrer vilket är jättebra, för då har man de broschyrerna som man sedan kan titta i utifall att man är intresserad av att jobba för det företaget, säger Tina Karlsson.

Bland utställarna fanns en stor mängd utbildningsanordnare från stora delar av landet representerade. En av de mer långväga utställarna var Lunds universitet, som representerades på mässan av bland annat Svetlana Vukoicic som läser femte terminen på ekonomi kandidatprogrammet.

– Jag tycker att Lunds universitet är jättebra och det vi letar efter är att få så många studenter som möjligt till skolan: att alla ska känna till Lunds universitet, hur det är att vara där och att alla har en möjlighet att hitta det program som passar dem bäst. Det är det vi vill veta: att kunna svara på allas frågor och hjälpa dem att hitta det som bäst passar dem, säger hon.

Hur har intresset varit hittills?

– Vi har många som vill läsa på LTH (Lunds Tekniska Högskola, en del av Lunds universitet) och vi har många som är intresserade av att plugga ingenjörsutbildningen, men det är också många som tycker att det är brett och svårt att välja. Då har vi försökt lugna ner dem och förklara för dem att det inte är omöjligt att plugga i Lund utan det finns något för alla. Det har varit ett bra intresse hela dagen, så det är jättebra.

Kolla in Davids bildspel från evenemanget ovan.

Taggar

Dela