Nyheter

Bildspel: Lyckat nationaldagsfirande i Apladalen

Nyheter I måndags (6/6) var det fest i Apladalen under nationaldagen. Nedan skriver Camilla Rinaldo Miller och Gunilla Andersson om det hela. Gunilla Andersson har dessutom tagit foton.

Äntligen måste man väl ändå säga, kunde vi få fira Nationaldagen tillsammans igen på plats i Apladalen. Vädret var perfekt med sol och mycket folk kom för att vara med och fira.

Innan firandet började i Apladalen, utgick en parad från Julia Fredrikssons plats med Musikkåren Lyran och fanborgen.

En del folk satt och väntade i Apladalen med sina sina flaggor och varenda bänk var fullsatt och dessutom fullt med folk som stod och lyssnade.

Det är Värnamo kommun som tillsammans med många andra anordnar Nationaldagsfirandet. Därför bjöds det traditionsenligt på ett varierat program.

Bengt Jonsson hälsade välkommen och höll sedan ihop hela firandet. Efter Bengts välkomnade startade programmet med flagghissning tillsammans med Lottakåren. Parad för fanan var musikkårerna.

Kulturskolans husband spelade under ledning av Adan Brown, Värnamo kammarkör sjöng under ledning av Marianne Gärdesmed, elever ifrån kulturskolan dansade och även Östbogillets Folkdanslag dansade när deras egna musiker spelade. Det bjöds även på allsång när besökarna stämde upp i Idas sommarvisa och Nationalsången.

Hela programmet inramades av musikkårer som marscherade och spelade. både dansare och musiker. Värnamo Scoutkår hade barn/ungdomar som höll i flaggorna nedanför scenen under hela programmet. Runt omkring så fanns det aktiviteter för barnen att roa sig med.

I samband med firandet brukar kommunen även uppmärksamma ”årets idrottsprestation” för 2021 och så gjordes även i år. Det var hela åtta stycken som haft stora framgångar både nationellt men också internationellt. Något vi som kommuninvånare verkligen kan vara stolta över. De fick diplom och blommor som delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller.

Årets högtidstalare var Anki Albertsson som också medverkade med sång. Hon är just nu mitt uppe i förställningar med ”Mamma Mia The Party” som går i Göteborg och i sommar ska hon spela utomhusteater i Kalmar i ”Bäddat för trubbel ”.

Härligt när hela Apladalen återigen kunde fyllas med människor och aktiviteter den 6 juni. Vilken pärla vi har mitt i vår stad och vilken förmån vi har att få fira Nationaldagen där.

Vi ser redan fram emot att få börja planera för nästa års firande hälsar några av de som sitter med i planeringsgruppen.

Text och foto: Gunilla Andersson
Text: Camilla Rinaldo Miller

Östbogillets folkdanslag dansade två danser till musik från deras egna musiker.  [1/5]

Bengt Jansson, Anki Albertsson och Camilla Rinaldo Miller.  [2/5]

Bengt Jansson hälsade alla välkomna till nationaldagsfirandet och han höll i hela programmet.  [3/5]

Anki Albertsson har fått en stor fin bukett som tack för att hon höll ett högtidstal samt sjöng tillsammans med Värnamo kammarkör.  [4/5]

Camilla Rinaldo Miller delade ut diplom och blommor till åtta stycken ungdomar.  [5/5]

Taggar

Dela