Nyheter

Bildspel: Leo invigde Park Arena

Nyheter I kväll invigdes Park Arena med pompa och ståt.

Bilder: David Alin

Nybyggda Park Arena framträder i regnet.   [1/18]

Många nyfikna hade tagit sig till invigningen av Park Arena.   [2/18]

Det var högt tryck vid entrén inför invigningen.   [3/18]

Kulturnämndens ordförande Raymond Pettersson (C) invigde arenans konstnärliga gestaltning.  [4/18]

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) välkomnade satsningen.   [5/18]

Leo Älverdal fick äran att klippa invigningsbandet.   [6/18]

Bandklippningen gav applåder.  [7/18]

Många nyfikna på väg in i byggnaden.   [8/18]

Många var impade av bygget.   [9/18]

Basketlaget provar på korgarna.   [10/18]

– Det var väldans vad streck och linjer det är i marken, det gäller att hålla koll på allt, säger en läsare.  [11/18]

Många ville kolla in lokalerna.   [12/18]

I ett teorirum visades ett bildspel från byggprocessen.   [13/18]

Bild uppifrån en av läktarsektionerna. Totalt rymmer läktaren 250 personer.  [14/18]

Många ville kolla in lokalerna.   [15/18]

Kön ringlade sig långt till fikat.  [16/18]

Värnamo IK erbjöd besökarna att prova på straffläggning.   [17/18]

Värnamo IK erbjöd besökarna att prova på straffläggning.   [18/18]

Efter 15 månaders byggtid är Park Arena, den nya idrottshallen mellan Gröndalsskolan och Folkets Park och som ska försörja både Gröndalsskolan och Trälleborgsskolan med undervisningsmöjligheter, i Värnamo klar. Under torsdagskvällen var det dags för officiell invigning. Kulturnämndens ordförande Raymond Pettersson (C) invigde arenans konstnärliga gestaltning ”Motio” signerat konstnären Aleksandra Stratimirovic.

– Gestaltningen pryder fasaden på tre av arenans väggar och de kommer att bli ett fint blickfång och ett landmärke för den här idrottsarenan. Gestaltningen heter ”Motio” och betyder kroppsrörelse och ordet motion härstammar från detta, att börja motionera och i en stad som byggs allt tätare är det viktigt att vi hittar till olika platser och verksamheterna om ska pågå i de här lokalerna fokuserar på rörelse och ska locka besökare hit och skapa aktivitet. Det här med rörelse är något viktigt, inte minst i vår tid då vi sitter stilla väldigt mycket och framför många olika typer av skärmar, så jag hoppas att det här med ”Motio” blir något viktigt, säger Raymond Pettersson (C).

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) fortsatte därefter.

– Barn och unga är viktiga inom folkhälsopolitiken. Insatser under barn- och ungdomsåren har en stor betydelse, både för den fysiska och psykiska hälsan under hela livet. Skolornas idrottslektioner och föreningslivet är därför fundamentalt för att främja både individuell och kollektiv välfärd. Det utgör också en viktig del i det samhälle vi gemensamt arbetar för att utveckla och förstärka varje dag. Folkhälsan är inte bara avgränsad till fysiskt välbefinnande, det inkluderar även psykisk, social och känslomässig hälsa. I Värnamo, liksom i våra kransorter, har man den unika fördelen att kunna skapa en nära samhörighet genom att fortsätta värna om de värden som gör den lilla staden större och genom att göra satsningar likt denna arena vill vi bidra till kultur av hälsosamma vanor för alla de elever som kommer att ha sina idrottslektioner här och för alla de föreningar vars medlemmar kommer att nyttja arenan och bidra till en bättre livskvalitet för alla som bor, verkar och besöker denna av många arenor i Värnamo. Sammanfattningsvis är folkhälsa, föreningsengagemang och värdet av att bevara den lilla staden med allt vad det innebär en fråga om gemenskap. Genom att stärka dessa områden skapar vi inte bara en plats där människor finns utan en plats där man trivs och vill vara kvar, där barn ges möjlighet att fyllas av kunskap, vänskap och trygghet i kombination med en stor dos folkhälsa, säger Tobias Pettersson (M).

Därefter fick Leo Älverdal den stora äran att klippa invigningsbandet innan besökarna välkomnades in i byggnaden för en guidad rundtur, få en inblick i byggprocessen, prova på olika idrotter med mera. Kolla in Davids bildspel från evenemanget ovan!

Taggar

Dela