Nyheter

Bildspel: En svängom med guldkant

Nyheter I dag avslutades årets säsong med Guldkant på Bollvivegården i Bor.

Det var full aktivitet i tältet bakom Bollvivegården när det var dags för årets sista turnéstopp för Guldkant. Bild: David Alin

Sensommarvädret visar sig från sin bästa sida när det vankas lunchtid i Bor. På Bollvivegårdens baksida har det vita tältet slagit upp och en stor dos av förväntan ligger i luften bland både brukare och personal. Sedan 2016 arrangerar Lions Värnamo med stöd av Norhedsstiftelsen grillfester på kommunens nio äldreboenden. I dag avslutades årets turné i Bor. 

– Totalt har cirka 500 personer fått njuta av god mat och underhållning. 35 personer från oss i Lions har varit med och hjälpt till med det hela. Vi i Lions möjliggör att sätta lite guldkant för de äldre på tillvaron och det är Norhedsstiftelsen som möjliggör det hela för oss. Det är tack vare dem som vi kan anordna det här och vi riktar ett stort tack till både dem men även Best Western Hotel Vrigstad som ordnar med maten, säger Bengt Jonsson. 

– Det här är en underbar satsning. Du ser glädjen och värmen i de äldres ögon. Det här betyder så mycket för dem, säger Annika Gof Anderberg och Mari-Anne El-Nagar, samordnare och aktivitetssamordnare på den förebyggande enheten på omsorgsförvaltningen. 

Bakom grillen står kocken Falk Pergande. Han har varit en del av Guldkant sedan projektets början. I dag stod en grillbuffé med kyckling, kött och lax, rostad potatis och potatissallad, tre såser och andra goda tillbehör på menyn.

– Det här betyder så mycket för de äldre. Jag har fått så många otroliga minnen genom det här. Många har kommit fram med tårar i ögonen och gett mig en kram. Det här är något utöver det vanliga och jag längtar redan till nästa säsong, säger han.

Janne Schultz och Olle Gustavsson stod för underhållningen. Det bjöds på en blandad repertoar på flera instrument. Efter lunchen anordnades en tipspromenad innan det var dags för fikat. Kolla in Davids bildspel från arrangemanget nedan. 

Bilder: David Alin

Olle Gustavsson och Janne Schultz stod för underhållningen.  [1/11]

I dag stod en grillbuffé med kyckling, kött och lax, rostad potatis och potatissallad, tre såser och andra goda tillbehör på menyn.  [2/11]

Kocken Falk Pergande tycker om att vara en del av Guldkant.  [3/11]

Det blev snabbt kö till den smarriga grillbuffén.   [4/11]

Olle Gustavsson drog fram dragspelet och spelade "I Roslagens famn".   [5/11]

Underhållningen väckte danslusten bland både brukare och personal, som tog sig en svängom!  [6/11]

Glädjen var stor bland brukare och personal.   [7/11]

Efter lunchen anordnades en tipspromenad.   [8/11]

Arrangörerna. Från vänster: Bengt Jonsson, Mari-Anne El-Nagar, Annika Gof Anderberg, Kerstin Wahlgren, Marie-Louise Sigbrandt, Åke Sigbrandt, Sven-Åke Wahlgren och Falk Pergande.  [9/11]

Olle Gustavsson stormtrivs med dragspelet i högsta hugg.   [10/11]

Janne Schultz njuter av att få bjuda de äldre på sång och gitarrspel.   [11/11]

Taggar

Dela