Nyheter

Bildspel: En höjdarpassion

Nyheter Frisksportarnas ungdomar klättrar på karriärstegen. Häng med på ett besök i Arken!

Under fredagskvällar, vår som höst, är liv och rörelse vid Arkens klättervägg.  [1/12]

Klättring handlar om att utmana sig själv.   [2/12]

Benjamin Lönn brinner för klättring.   [3/12]

Ungdomarna pressar sig till det yttersta för att bli bättre.  [4/12]

Träningen väcker ungdomarnas tävlingsinstinkt.  [5/12]

Målet i sikte!  [6/12]

Klättrare strävar efter att nå toppen. Det som står i vägen är grepp av olika storlek.   [7/12]

Ledaren Thor är på rekordjakt!  [8/12]

17-åriga Julia Karlsson är en av klubbens mest engagerade klättrare.  [9/12]

Gruppbild på ungdomsgruppen tillsammans med ledare.  [10/12]

– Det roligaste med klättringen är möjligheten att tävla mot sig själv, säger Emma Söderhjelm.  [11/12]

Kuber eller klippor, inget är en match för Frisksportarnas klättrare!  [12/12]

– Säkring klar!

– Då klättrar jag! 

Orden ekar ut över Arkens sporthall. Med en stor dos passion, vilja och entusiasm tar ungdomar från 13 års ålder sikte på klätterväggens topp. Väl uppe på toppen väntar resultaten, i form av en cykeltuta, en leksaksgris eller något annat djur med ljud för att signalera att målet är nått.

– Jag började med klättringen för fyra år sedan. Jag kände att det var roligt att träffa nya människor och fastnade för det. Man blir stark, man får bra kondition och man får möjlighet att utbyta kunskaper och erfarenheter med varandra, säger 27-årige Benjamin Lönn i Värnamo Frisksportklubb. 

För Emma Söderhjelm, ansvarig för klättringen tillsammans med maken Per, gläds över ungdomarnas engagemang. 

– Det roligaste med klättringen är möjligheten att tävla mot sig själv. Det syns i ungdomarna här, de drivs av att bli snabbare och att lära av varandra och flera av våra ungdomar har varit iväg på ledarkurs för att utbilda sig till klätterledare, säger Emma Söderhjelm.

En annan engagerad klättrare är snart 18-åriga Julia Karlsson, som har klättrat i 11 års tid. Hon är utbildad ledare och sitter tillsammans med Emma Söderhjelm i klubbens klättersektion.

– Genom att vara en del av sektionen får jag vara med och planera resor. Vi brukar åka på en inomhus- och en utomhusresa per termin. Ibland åker vi till Göteborg, de har en riktig häftig inomhusanläggning. Sista resan jag var iväg på var banorna för enkla, så jag fick göra mina egna banor. Bland det roligaste med den här sporten är att köra på tid!, säger Julia. 

Det är en engagerad skara människor jag möter vid klätterväggen. Ungdomarna pressar sig till det yttersta för att bli bättre och Frisksportarna går mot en ljus framtid. 

– Vi har kö till barngruppen, men det finns platser i ungdomsgruppen. Är du intresserad, ta kontakt med mig, hälsar Emma Söderhjelm.

Taggar