Nyheter

Bildspel: 30-årsjubileum firades med familjefest

Nyheter Lyktans förskolas jubileum firades med pompa och ståt.

Bilder: Lars Ericsson

  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

I lördags firade förskolan Lyktan i Kärda 30 år. Förskolan har sedan starten drivits av Kärda Alliansförsamling. Den består av en avdelning med 19 barn i åldrarna 1–6 år och håller till i Allianskyrkans sedan 2021 nyrenoverade och tillbyggda lokaler. I lördags var det fest då nuvarande och gamla Lyktan-barn med föräldrar samt allmänheten var inbjudna.

Dagen började med hoppborg, sockervadd och popcorn ute på Lyktans gård. Det fortsatte sedan med firande inomhus då rektor Elisabeth Eskilsson hälsade välkommen och Lars Ericsson presenterade en kort historik. Lars intervjuade Carina Ingelsten Gustavsson som varit anställd på Lyktan sedan starten 1992. Han uppmärksammade även Lyktans personal med medaljer och blommor. Huvudmannen, Kärda Alliansförsamling, gratulerade med ett äppelträd som ska planteras på Lyktans gård.

En fartfylld tillställning framfördes av ”Buller och Bång” bestående av Annika Brown och Carina Andersson kompade av Adan Brown. Det avslutade med tårtkalas i nybyggda serveringslokalen.

Text och bilder: Lars Ericsson

Taggar

Dela


1 reaktion på Bildspel: 30-årsjubileum firades med familjefest

Kommentarsfunktionen är stängd