Nyheter

IFK VÄRNAMO ÄR I ALLSVENSKAN

Nyheter Tre poäng krävdes och tre poäng blev det. 2-0 borta mot Eskilstuna och IFK Värnamo är nu klart för allsvenskan. Kolla in vårt bildspel från matchen signerat Tero och Anette Hedin Väisänen samt från Gummifabriken där David Alin fotat firande fans.

[24/24]

IFK Värnamo är i allsvenskan i fotboll. 2–0 mot Eskilstuna räckte för att samla in de poäng som krävdes för att knyta ihop säcken.

Francis de Vries gjorde 1–0 i den 28:e matchminuten och efter matchen var han så klart sprudlande glad.
– Det är svårt att förklara känslorna. Det är bra att jag gör mål, men alla gör någonting bra i dag, säger han till Discovery efter matchen och hyllar kollektivet.
– Det är svårt att sätta ord, men om ni vänder kameran så kan ni se, fortsätter han medan kameran zoomar in firande IFK-spelare.

Jonas Thern intervjuades även han efter matchen.
– Det är helt tomt. Det var långa sista minuter.

Trotjänaren och lagkaptenen Freddy Winsth:
– Det är helt fantastiskt. Och så jävla gott att vi avgör själva med tre omgångar kvar. Vi har sett fina ut hela vägen och ingen har trott på oss.

Direktrapport: Henrik Skoglund
Bilder: Tero och Anette Hedin Väisänen och David Alin

90+4′ Det är slut. VÄRNAMO ÄR I ALLSVENSKAN!!!

90+4′ Inspark Värnamo och spelarna firar på bänken.

90+3′ Eskilstuna återigen med en jättemöjlighet. Men räddning av Värnamos målvakt.

90+3′ Freddy Winsth varnad.

90′ Fyra minuters tillägg. IFK är på väg att skriva historia!

90′ Bra chans för Eskilstuna. Men Värnamomålvakten räddar.

89′ Hörnan resultatlös och spelet är på Eskilstunas planhalva.

88′ Hörna Eskilstuna.

86′ Ismail med en jättechans till 3-0. Men Eskilstunamålvakten räddar med en enhandsräddning. Hörna Värnamo.

82′ Byte Värnamo: Uddenäs ut – Ismail in

81′ Eskilstuna drar på sig sin fjärde varning. Noll på Värnamo.

78′ Eskilstuna ger dock detta en chans. Det märker man på kroppsspråket från spelarna. Efter trippelbytet så har de tagit över.

Värnamo-klacken sjunger så som ingen klack sjungit förr. Nu är det n ä r a!

75′ Strax trippelbyte i Eskilstuna. Men hörni: IFK Värnamo är 15 minuter + tillägg från allsvenskan!

73´Värnamo irriterar Eskilstuna-försvarare i straffområdet efter en frispark.

Becirovic ut – Moses in
Kenndal ut – Vindehall in

66`Byten Värnamo där dock inte er direktrapportör uppfattade vilka det var som bytte. Återkommer.

63´Bra chans för Eskilstuna efter frispark. Men bollen går utanför.

59´Jättechans för Eskilstuna efter en kontring. Men resulterar ej.

58′ Becirovic återigen med en löpning där Eskilstunamålvakten dock hinner få undan bollen.

55′ Eskilstuna i en sällsynt chans. Men Vaitsiakhovich räddar.

52′ Värnamo tar tid på sig efter avblåsningarna nu.

51´Hafsigt passningsspel i inledningen av den andra halvleken.

”Vi hör ingen sång från Eskilstuna” skanderar den månghövdade IFK-klacken.

47′ Becirovic hinner nästan upp en boll som, Eskilstuna-målvakten kniper framför fötterna på honom.

Andra halvlek är igång. IFK är 45 minuters fotboll ifrån allsvenskan.

Tränaren Robin Asterhed intervjuas inför andra halvlek av Discovery
– Det är 45 minuter kvar att spela. De ska vi göra riktigt bra. Alla snackar om det som händer efter matchen. Vi ska spela 45 minuter till, svarar han apropå frågan om vad som händer efteråt.

Francis de Vries intervjuas av Discovery i paus
– Vi har allt att vinna. Vilken möjlighet vi har, säger han och fortsätter:
– Det är bara halva vägen igenom. Vi ska försöka vara ännu bättre in andra halvlek.

Paus

45+3´de Vries med en klack som smiter precis utanför målvaktens högra stolpe.

45´Fyra minuters tillägg på den första halvleken.

43´Återigen en het chans för Värnamo och återigen Uddenäs som håller sig fram. Värnamo har tagit över helt efter sitt 2-0-mål.

41′ Jättechans för Värnamo där Becirovic har mycket yta. Men läget rinner ur sanden.

37′ MÅÅÅÅÅL!!! Frisparken resulterar efter att Victor Larsson nickat in den.

36′ IFK-hörna som resulterar i en frispark för bortalaget.

33′ Eskilstuna hade lite tryck innan Uddenäs kontrade och så när fick till en het målchans. Axlarna verkar ha åkt ner en smula på IFK-spelarna efter ledningsmålet.

32′ Eskilstuna återigen med en het chans.

28´MÅÅÅÅÅL!!! Francis de Vries nätar efter att ha snappat upp en boll i straffområdet efter en frispark från Oscar Johansson. IFK just nu i allsvenskan.

26′ Frispark för Eskilstuna som sparkas undan av Värnamo-försvarare. Därefter kontrar Oscar Uddenäs. Men hemmalaget reder ut det.

23′ Jättechans för Eskilstuna. Men Vaitsiakhovich räddar bollen hur säkert som helst.

20`Hörna Värnamo som enkelt plockas ner av Eskilstunas målvakt.

20`Värnamo med elva man återigen har fått ett litet grepp nu.

17′ Byte: Victor Eriksson tvingas byta efter sin huvudskada. Victor Larsson in i hans ställe.

Victor Eriksson fortfarande ute och sys och det märks på matchbilden att IFK saknar en mittback. Eskilstuna har lite medvind i matchen nu.

14′ Ytterst nära 1-0 till Eskilstuna med en boll som träffar stolpen efter nick.

13´Nu börjar det regna i Eskilstuna.

10′ Victor Eriksson in till omklädningsrummet för att sys efter en ihopnick. Blödde ymmigt. Samtidigt får Värnamo frispark som dock inte förvaltas.

Förövrigt är det bara den stora Värnamoklacken som hörs på arenan.

5`Freddy Winsth blir liggande efter en närkamp. Men ställer sig upp snabbt och springer vidare samtidigt som han diskuterar med en Eskilstuna-spelare.

5´Värnamo har jämnat ut spelet och kom även med ett fint uppspel alldeles nyss.

2′ Eskilstuna fortsätter att ha bollen och Värnamo-försvarare fick använda skallen för undannick.

1′ Eskilstuna med första tillstymmelsen till chans när ett alldeles för långt inlägg passerar IFK:s straffområde.

Spelarna marscherar in på plan. Det ser spänt ut i IFK-spelarmas ansikten.