Nyheter

Bildextra: Ett paradis för den spelsugne

Nyheter Helgen som var öppnade Gummifabriken i Värnamo upp portarna för en spelfestival. Både digitala spel och mer traditionella stod på agendan under två hektiska dagar.

Spelfestivalen var ett samarrangemang mellan en rad olika aktörer. Bland annat kulturförvaltningen hos Värnamo kommun där Mustafa Bashar, Adis Mahosevic, Nasser Nejat och Hashim Hashim var med och arrangerade en turnering i fotbollsspelet FC 24.
– Vi hade en turnering förra året också och vi fick jättebra återkoppling på den. Så vi tänkte att vi tänkte att vi kör i år igen, berättar Mustafa Bashar.
– Du ser ju kön, tillägger han och skrattar.

Minuterna innan festivalen slog upp portarna under lördagen så ringlade kön lång. Fotbollsturneringen rönte stor uppmärksamhet och på plats var även IFK Värnamos e-sportlag som var representerade av Isak Pettersson och Alvin Wilhelmsson.
– Vi är här och ska ge lite tips, berättar de.

Några minuter efter öppningen är det packat med folk inne i lokalen där merparten av arrangemangen sker. Andreas Westman är vd för Bitemind studios som står för den tekniska utrustningen under festivalen.
– Grejen är att det är gratis och att alla ska kunna få komma hit och testa på grejerna. Alla har inte möjlighet hemma och sätter man upp kostnader för det hela tiden så blir det svårt, berättar han.

Charles Fallgren är på plats med sonen Vincent som är anmäld till FC 24-turneringen. När Värnamo.nu närmar sig far och son så är Vincent Fallgren dock försjunken i ett annat spel i väntan på att hans match ska dra igång.
– Jag spelar inte själv, men bägge mina pojkar gör det, säger Charles Fallgren.

Angela Blank från Rydaholm är där sina döttrar.
– Vi ska titta på Cosplay. Mina flickor är intresserade av att börja, så det är ett jättebra tillfälle att komma och få lite inspiration. Det är nog en grej hos många nu i den generationen.

Passande nog så har ett större namn inom cosplaygenren bjudits in för att föreläsa. Lizandra Hermansson, eller Mizzpig som hennes karaktär heter.
– Jag ska föreläsa om cosplay och lite kort och gott om vad det är för något, hur jag själv kom in i det och hur man startar och så vidare.

Cosplay verkar ha blivit stort de senaste åren?
– Cosplayscenen i Sverige har blivit väldigt stor, jag själv har varit i sammanhanget i 13 år snart. Så det har växt, dessutom nu när det finns fler möjligheter att köpa saker till det. När jag startade fick man ju sy allt från grunden, så det blir mer och mer populärt.

Fotnot: Cosplay är en hobby av amerikanskt och japanskt ursprung som kan liknas vid maskerad. Utövarna klär ut sig i dräkter och accessoarer för att föreställa en specifik rollfigur eller idé och bär dessa under evenemang eller fotograferingar.

Se bilder i bildspelet nedan. Foto: Henrik Skoglund

Andreas. Westman är vd på företaget som stod för den tekniska utrustningen.  [1/8]

Mustafa Bashar och Adis Mahosevic var två av de som arrangerade FC 24-turneringen.  [2/8]

Angela och Elsa Blank.  [3/8]

Charles och Vincent Fallgren  [4/8]

Isak Pettersson och Alvin Wilhelmsson från IFK Värnamos e-sportlag.  [5/8]

Lizandra Hermansson  [6/8]

Kön ringlade lång innan portarna slogs upp.  [7/8]

Stina Winqvist och Ella Lindahl från Rydaholm roade sig med att spela fotboll sittande.  [8/8]

Taggar

Dela


1 reaktion på Bildextra: Ett paradis för den spelsugne

Väldigt trevligt, men när jag var där så satt Cosplay-personerna vid ett bord för sig själva, hade varit roligt ifall de rörde sig runt lite och och gjorde en större grej av det. Ville gärna se deras kläder men det kändes mest som att man skulle störa ifall man gick fram till dem.

Hade även gärna sett att mässan i sig fick lite mer plats och spelrum, det kändes väldigt trångt där inne och hade man kunnat sprida ut det mer så hade man nog spenderat mer tid där. Men det var trevligt som sagt, men lite återkoppling till nästa gång är aldrig fel 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd