Nyheter

Bildextra: Borgenområdets nytillskott har invigts

Nyheter I helgen invigdes den nya wake park-anläggningen vid Alandsrydsbacken.

Bilder: Privat

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Cirka 300 besökare hade tagit sig till Borgen för att bevittna invigningen av den nya anläggningen, som är sprungen ur ett samarbete mellan Finnvedens slalomklubb och Värnamo kommun.

Ett projekt om sommaranpassning av Alandsrydsbacken påbörjades 2020. Det har kunnat göras genom hjälp av Värnamo kommun, Allmänna arvsfonden och Norhedsstiftelsen samt mycket ideellt arbete i Finnvedens slalomklubb. Syftet är att dra fördelar av den anläggning som finns och erbjuda nya roliga aktiviteter som främjar fysisk aktivitet under andra delar av året. En ny damm har byggts parallellt med den befintliga dammen och i den nya dammen har en wakepark-anläggning byggts.

Värnamo kommuns projektledare Keith Johansson och Finnvedens slalomklubbs ordförande Christian Haak klippte invigningsbandet och den svenske wakeboard-mästaren Jakob Nordenhed bjöd på en uppvisning. De som var intresserade fick prova på en åktur i föreningens tvåmannagummibåt som drogs i hög fart eller tog själva plats på en wakeboard-bräda.

– Det blev en fantastisk dag, långt över förväntan. Det var fullsatt, precis som det ska vara. Ett 60-tal personer provade på wakeboard. De tyckte att det var suveränt och vi har redan fått in ett flera bokningar, säger Christian Haak.

Taggar

Dela