Nyheter

Biblioteksbuss och bybibbla i fokus

Nyheter Biblioteksbuss och bybibblor stod på agendan under landsbygdsdialogen i Ohs.

Även biblioteksbussen var på tapeten under landsbygdsdialogen i Ohs.

Kulturchef Lars Alkner närvarade på plats under landsbygdsdialogen i Ohs. Han informerade om att bokbussen stått stilla i ett drygt år på grund av corona-pandemin, men att den 4 oktober börjar den köra igen, men med något ändrade turtider.

– Bussen börjar bli gammal och i stället för att bara se om vi ska ersätta den, tittar vi på biblioteksverksamheten som helhet i hela kommunen. Steg ett blir att ha frikostiga öppettider på Stadsbiblioteket, så att den som besöker Värnamo har stora möjligheter att göra biblioteksärenden, sa Lars Alkner.

Nästa steg är att göra de fyra filialerna i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm till så kallade meröppna bibliotek. Utöver det kommer biblioteket att fortsätta köra ut böcker och nytt blir att ha popup-bibliotek vid speciella tillfällen.

– Som ett komplement vill vi starta så kallad bybibbla, där man kan hämta beställda böcker och ha ett utbud för spontanlån. Bybibblorna bygger på ett lokalt engagemang och kan ibland vara bemannade och erbjuda olika tjänster, till exempel hjälp med it-kunskap, sa Lars Alkner.

Taggar

Dela


1 reaktion på Biblioteksbuss och bybibbla i fokus

Bibliotekshuset har fyllt sin funktion tills nu. Nu erövras läsandet av digitala böcker och tidningar och ljudböcker. Det är glädjande att hela biblioteksverksamheten skall ses över. Är det helt orimligt att intensifiera digital utbildning för de som står utanför?

Kommentarsfunktionen är stängd