Nyheter

Bibliotek jubilerar

Nyheter Från Knyckertz och deckarscen till lokal bokmässa. Det bjuds på fullspäckade dagar när Värnamo bibliotek firar 100 år.

Värnamo bibliotek firar 100 år med tre fullspäckade jubileumsdagar. Arkivbild

I dag startar det tre dagar långa firandet under eftermiddagen med invigningen av en jubileumsutställning, olika föredrag, en föreläsning om den småländska dialekten och musikcafé. I morgon står barnen i centrum med en författarshow med Familjen Knyckertz skapare Anders Sparring och Per Gustavsson, tipsrunda och pysselstationer. Firandet avslutas under lördagen med en lokal bokmässa under förmiddagen och ett författarsamtal med Pascal Engman och Kerstin Bergman om den svenska deckarscenen under eftermiddagen. 

Vi är glada över möjligheten att få fira detta genom att erbjuda ett bra och varierande program till alla. Det är härligt att vi kan få samla många människor igen. Vi har en stor variation i programmet, allt från en föreläsning om den småländska dialekten till program om svenska deckare. Och så familjen Knyckertz för barnen. Ett 100-årsfirande innebär såklart även lite tilltugg i form av snittar och tårta och kaffe. Biblioteken har sitt ursprung i folkbildningen och fortsätter att verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. I Värnamo har biblioteket alltid varit en mötesplats för alla generationer där man både fått lära sig nya saker och uppleva läsglädje. Kärnan för biblioteken är densamma som den alltid varit med  bildning och läsfrämjande i fokus men i framtiden handlar det om att möta den nya digitala utvecklingen och att utveckla samverkan., säger Hanna Sjölin och Åsa Rocén på Värnamo bibliotek.

Anders Sparring och Per Gustavsson tar plats på biblioteksscenen under fredag eftermiddag. Bild: Press  [1/2]

Pascal Engman träffar du i Auditoriet under lördag eftermiddag. Bild: Press  [2/2]

Taggar

Dela