Nyheter

Bevakar matchen med drönare 

Nyheter På grund av ett stort antal besökare och en ökad risk för relaterad brottslighet i samband med lördagens match i superettan mellan IFK Värnamo och Helsingborg har polisen beslutat att bevaka matchen med drönare.

På grund av ett stort antal besökare och en ökad risk för relaterad brottslighet i samband med lördagens match i superettan mellan IFK Värnamo och Helsingborg har polisen beslutat att bevaka matchen med drönare. Bilder: Arkivbild/Pressbild Montage: David Alin

IFK Värnamos allsvenska kontrakt till 2022 års säsong är säkrat, men än återstår tre matcher i serien. Inför lördagens match när Helsingborg gästar Finnvedsvallen kommer Värnamopolisen att närvara med en god bemanning på arenan, eftersom Finnvedsvallen troligtvis fylls med besökare från både Värnamo och Helsingborg. 

På grund av ett stort antal besökare till matchen och ökad risk för relaterad brottslighet i samband med detta har beslut fattats om att använda UAS (drönare). UAS kommer under aktuell dag flyga över Värnamo tätort med primärt område runt Finnvedsvallen. 

Syftet med UAS-bevakningen är att i ett tidigt skeende kunna förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslig verksamhet eller utreda och lagföra sådana brott. UAS-operatören får inte filma in i bostäder eller andra integritetskänsliga utrymmen som finns i områdena, utan enbart filma allmänna platser såsom öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde”, skriver Värnamopolisen på sociala medier.  

Kamerabevakningen genom UAS är ett komplement till polisens övriga verksamhet den aktuella dagen och beslutet har fattats av tillförordnad lokalpolisområdeschef i Värnamo.

Taggar

Dela