Nyheter

Betalparkering skapade debatt

Nyheter Artikeln om att gratisparkeringen bakom Pelikanen omvandlats till betalparkering skapade läsardebatt.

Heimstadens parkering bakom Pelikanen har tidigare varit tillgänglig för medborgare att parkera gratis i upp till två timmars tid. Från och med den 2 december gäller betalning under vardagar och lördagar. Något som har skapat en debatt bland våra läsare. Här nedan följer ett flertal kommentarer:

”Ännu en spik i kistan för centrumhandeln.”

Ett sätt att gynna handeln är att införa parkeringsskivor med gratis parkering inom vissa områden.”

”Tråkigt när en så liten stad som Värnamo ska börja ta betalt för parkering. Det fodrar ju andra städer och externa handelsplatser. Vet många i andra kommuner som väljer att åka till Växjö/Jönköping framför sina närmsta städer, bara för att småstäderna varken erbjuder fri parkering eller någon bra handel (öppettider eller utbud).”

Vi får nog snart parkera på Bredasten och ta bussen in till city. För fler parkeringsplatser kommer ju försvinna. Nivika vill bygga lägenheter på postparkeringen, ett annat vill bygga lägenheter på Hemköps parkering, nu försvinner Pelikanens gratis parkering också. Hål i huvudet. ”

”Betalparkeringar är väl inte så farligt? Jag tycker man kan gott och väl ha P-avgifter överallt i Värnamo. Kanske inte lika höga som här i Göteborg, men några kronor i alla fall. 5 kronor i timmen i centrala Värnamo hade man kunnat ha och 2 kronor vid övriga områden i stan. Sen får de privata markägarna bestämma själva vad dom ska ha för tim-avgifter.”

Jag både cyklar och kör bil till city. Nu kommer det att bli riktigt knöligt med bil i Värnamo centrum så varför inte testa att cykla? Det går fort, jag ser ju att jag kommer fram till mitt jobb samtidigt som de bilar som passerade mig på vägen. Man får gratis motion. Du kanske kan spara in ett gymkort? Du blir piggare på jobbet. Jag vet det är lite knöligt med överdragskläder och skor men man vänjer sig och hittar rutiner för det. Det hade vart kul med fler cyklister i vår stad!
PS. Kontrollera så att din cykel är säker innan du ger dig iväg, bromsar och lysen både fram och bak.”

”Vem tror att det är gratis att parkera? Kostar det något att sköta en parkeringsytan? Är det verkligen några kronor i parkeringsavgift som avgör om man åker till centrum i Värnamo eller väljer att åka vidare till andra platser? Kommentarerna är hårresande och man får ju bara hoppas att dom inte är representativa för Värnamoborna generellt.”

Taggar

Dela


2 reaktioner på Betalparkering skapade debatt

Kommentarsfunktionen är stängd