Nyheter

Beslutet om skolans förändring flyttas fram

Nyheter En utredning om strukturen av mindre grundskolor med årskurs F-6 har gjorts. Nu har barn- och utbildningsnämnden flyttat fram dagens planerade beslut om att ändra skolstrukturen i Tånnö, Fryele och Gällaryd till F-3

Arkivfoto; Tånnö skola

Utredningens förslag är att mindre skolor övergår till att bli F-3 skolor och att barnen i årskurs 4-6 på berörda skolor placeras på en närliggande större skola.

Utredningens förslag gällande omstruktureringen handlar inte om att avveckla små landsbygdsskolor. Skolorna kommer att finnas kvar men med mindre antal årskurser. Förändringen görs för att Värnamo kommun vill säkerställa att alla elever i grundskolan erbjuds en likvärdig utbildning av hög kvalitet, har samma möjligheter till behörig personal, tillgång till elevhälsa samt specialpedagogisk kompetens. Dessa behov är svåra att tillgodose med nulägets skolstruktur eftersom det är svårt att rekrytera behöriga pedagoger till de mindre skolorna.

Barn- och utbildningsnämnden planerade att fatta beslut i ärendet under dagens nämndsammanträde, men har valt att flytta fram beslutet till december månad. Innan beslutet fattas ska en dialog med berörda representanter från vårdnadshavare samt pedagoger på Fryele, Gällaryd och Tånnö skola genomföras.

Det aktuella ärendet berör skolstrukturen på Tånnö, Fryele och Gällaryd skola till F-3 skolor från och med läsåret 2020/2021. Övriga landsbygdsskolor ska utredas längre fram.

Källa; Barn- och utbildningsförvaltningen

Taggar

Dela


6 reaktioner på Beslutet om skolans förändring flyttas fram

Kanske bygga 2kilometer betonghus ? Flytta in alla skolor i den och alla äldreboende med 👊 då kan man ha samma personal till både elever och gammal . Sen samköra färdtjänst och skolskjuts . Tycker ni det är en bra besparing våra två överhuvuden i kommunen ?

Har sagt det tidigare o gör det igen. Gummifabriken drar ner oss i ett stort pott hål. Redovisa kostnaderna. Förklara sen att det inte hänger ihop med besparingskraven, som drabbar de svaga i samhället, barnen o de äldre. Fega politiker, inkompetente?, och oansvariga tjänstemän. Det är skattemedel ni ansvarar för. Träd fram o förklara er. Ingen privat företagare hade kunnat sköta o driva ett företag på samma sätt. Kejsaren är naken

Hoppas folk tar lärdom , att rösta på Centern är längre inget alternativ . Centern tänker inte längre pp landsbygden och människor ! Dom tänker bara att ha makt och sko sig själva . Märks bland annat n på r man stödjer ett parti i regering som vill minska Stödet till landsbygden från EU👎👎tänker om och gör rätt! Barn , gamla och sjuka går före era höga löner…

Det är inte svårare att rekrytera behöriga lärare till dessa skolor jämfört med skolorna i stan.
För att rekrytera lärare så finns det två faktorer som styr. Det ena är arbetsvillkoren och det andra är lärarnas löner som måste upp och det bör inte vara någon svår sak att ordna.
Men nu är det som så att Värnamos politiker har slösat bort enorma skattemedel på bland annat gummifabriken och andra märkliga ting.
Att skolorna nu skall läggas ner är det direkta resultatet av politikernas slöseri vilket nu våra barn får betala för.
Att politikerna nu skyller situationen på att det är svårt att rekrytera pedagoger det blir bara pinsamt.
Kan ingen politiker vara så pass rakryggad och offentligt be om ursäkt för den situation som de ställt till med i denna kommun?
Vi befinner oss just nu på toppen av en högkonjunktur och det ekonomiska läget borde vara optimalt. Istället sitter Värnamo kommun i en mycket svår situation med enorma lånebelopp.
Hur kommer det se ut i skolorna om några år när vi är inne i lågkonjunktur?
Kanske ni politiker kan svara på det?

Vi vet alla att ni politiker läser dessa artiklar och kommentarer. Men ingen av er vågar kommentera eller försvara era handlingar.
Detta visar tydligt på hur fel ute ni är och i vilken utsträckning ni egentligen bryr er.

Men att åka till Almedalen för skattepengar, äta ostron och dricka champagne till ingen nytta, det går visst bra det.

Hans-Göran, hur är det med samvetet för landsbygdens barn egentligen?

Är rent struntprat , inga problem att få behöriga pedagoger till landsbygden. Lägg resurserna rätt så är det inga problem . Nyckeln är fler skolor med färre elever , som ger ett lugnare klimat och sundare utbildning . Men ni tänker väl bygga en stor betongbunker och trycka in hela kommunens barn i framtiden . Sen bygga en relax-avdelning på kommunhuset 👎

Kommentarsfunktionen är stängd