Nyheter

Beskedet: Så kommer IFK Värnamo firas vid avancemang

Nyheter Nu står det klart att det kommer bli ett firande för IFK Värnamo om de tar klivet upp i allsvenskan. Värnamo City tillsammans med några andra aktörer har tagit bollen. Men firandet blir först den 28 november.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Häromdagen berättade kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) för Värnamo Nyheter att det inte kommer bli ett firande i kommunal regi om IFK Värnamo tar klivet upp i allsvenskan. Detta beroende på en kommunal policy.
– Vi har ju en policy som vi faktiskt måste rätta oss efter också. Det finns ju många idrottsutövare som gör fantastiskt bra ifrån sig, man får helt enkelt tänka till så att det blir rätt, sa Karlsson till tidningen.

Värnamo.nu ringer upp Mikael Karlsson ett par dagar senare för att be honom utveckla policyn.
– Det är ju så att kommunen har fått en del kritik genom åren för att det inte funnits en röd tråd hur man uppmärksammar idrottsliga framgångar. Så då togs det fram en sån policy.

Men sen berättar Karlsson att det är klart med ett firande.
– Den saken är klar. Men kommunen kommer inte bli de som arrangerar det. Värnamo City och Värnamo näringsliv kommer ta det där. Sen är vi delaktiga och stödjer dem.

Sker i samband med julskyltningen

Vi ringer upp Värnamo Citys vd Anders Wallin som bekräftar det Karlsson just sagt.
– Nu ska vi inte säga att det kommer bli så här, IFK är ju inte klara än, men chansen att det inte skulle bli så är ju minimal, säger Anders Wallin och fortsätter.
– Men om det nu blir så att Värnamo går upp i allsvenskan så sa vi vid ett relativt tidigt skede att vi måste hjälpa till att fira detta på ett bra sätt. Jag tycker det ligger i allas intresse, oavsett om man är fotbollsintresserad eller inte, men det här är ju något som kommer bidra till att sätta Värnamo på kartan ännu mera.

Anders Wallin berättar att man redan innan det här med kommunens policy kommit ut börjat titta på att fira IFK Värnamo.
– Kommunen är väldigt bra på att saker blir gjorda. De behöver inte göra allting själva utan det finns andra som gärna gör de här bitarna, men som ligger i kommunens intresse och då tyckte vi att Värnamo City kunde vara en lämplig part.

Firandet kommer att ske på Flanaden-torget i samband med julskyltningen och det kommer bli en massa kringaktiviteter. Anders Wallin berättar att det är ett samarrangemang mellan Värnamo City, Värnamo Näringsliv och Värnamo Nyheter.

Det hela går av stapeln den 28 november, dagen efter superettan avslutas, men laget kan bli klart för allsvenskt spel redan på måndag, nästan fyra veckor innan firandet.

Om avancemanget blir klart långt tidigare, finns det inte risk att euforin klingar av vid ett firande så långt fram i tiden?
– Det är mycket möjligt, men det är i så fall en positiv risk vi får ta.

Anders Wallin fortsätter:

– Det är två delar i detta. Det största är ju givetvis om IFK Värnamo går till allsvenskan, men det optimala skulle ju vara om spelarna fick stå där på scenen med guldhattar och guldhattar får man bara om man vinner serien. Seriesegern är ju också någonting att fira i sammanhanget. För att vi någonstans ska få ihop detta rent planeringsmässigt så blir det när serien avslutats.
– Självklart hoppas och tror jag att spelare och ledare i IFK Värnamo har möjlighet att ansluta. Det tror jag definitivt att de kommer göra också.

Taggar

Dela


1 reaktion på Beskedet: Så kommer IFK Värnamo firas vid avancemang

Kommentarsfunktionen är stängd