Nyheter

Beskedet: Gräsmattan läggs om

Nyheter Kommunen lägger om gräsmattan på Finnvedsvallen inför säsongen 2025 och utreder skyndsamt förutsättningar för markvärme på Finnvedsvallen. Det står klart efter teknik- och fritidsnämndens sammanträde.

Kommunen lägger om gräsmattan på Finnvedsvallen inför säsongen 2025 och utreder skyndsamt förutsättningar för markvärme på Finnvedsvallen. Arkivbild: David Alin

Värnamo kommun har nyligen haft möte med Svenska Fotbollförbundet och IFK Värnamo. Kommunen behöver säkerställa att det finns en godkänd fotbollsplan till allsvenska premiärer under dispensperioden för spel på Finnvedsvallen. På teknik- och fritidsnämndens sammanträde i tisdags presenterades förslag på lösning och nämndens ordförande  Gottlieb Granberg (M) initierade ett beslutsärende.

Nämnden beslutade att Finnvedsvallens gräsmatta läggs om inför säsongen 2025, att upphandling förbereds för att kunna anlägga ny gräsmatta på Finnvedsvallen om ytterligare behov uppstår under dispensperioden för IFK Värnamos spel i allsvenskan. Dessutom beslutades att skyndsamt utreda förutsättningarna för markvärme på Finnvedsvallen för att klarlägga de tekniska, ekonomiska och miljömässiga förutsättningarna och att tjänstemännen återrapporterar förutsättningarna för markvärme på Finnvedsvallen på sista nämndssammanträdet i maj 2024.

– Tanken är att planen läggs om strax innan den allsvenska säsongen startar. De som begriper sig på det här säger att det är möjligt att göra och då kommer planen att fungera. Det handlar om en kostnad på i runda slängar tre miljoner kronor, det är inget som är upphandlat än men vi har pengar i nämnden som vi kan lägga på det här. Och varför vi inte gjorde det här innan beror på att vi kunde inte. Vi såg hur det såg ut vid den första besiktningen och då kom idén att vi ska lägga en helt ny matta, men då hade vi inte upphandlat. Det hinner vi nu till nästa säsong och nu är det beslutat. Vi beslutade även att vi ska ha ett ramavtal också: om vi behöver byta gräset flera gånger för att få en spelduglig spelplan så ska vi ha det inom ramavtal. Då går det fortare att få plats, så vi har även förberett oss för att klara av matcher framöver, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) till tidningen.

Taggar

Dela


22 reaktioner på Beskedet: Gräsmattan läggs om

Hade man anlitat en professionell att sköta planen hade det aldrig blivit så här. Det hade blivit betydligt billigare än att lägga om gräsmattan för tre miljoner. Heder åt fritidsnämnden iallafall att man inte kapitulerar och rullar ut en plastmatta.

Konstgräs kostar cirka 1,5 miljoner inklusive läggning. Arenan blir inte godkänd för kastgrenar om WSK anordnar tävlingar där. Problem för dem i sådana fall…

Ett projekt strax innan allsvenska premiären.. Kolla vad strax innebär i kommunen. Vägbygget vid missionskyrkan, parken på Vråen, villaområdet vid 3-M. Snabbt är inget som kommunen klarar.

Vi kan inte leva kvar i 60-talet när det gäller arenor, de är snart antika i Sverige och då gäller det simning, hockey, sporthall och fotboll. En stad i förfall och inte i tillväxt.

Man kan ju undra om det verkligen är centerpartister i toppstyret. Man kunde isåfall anlitat en bonde några timmar på hösten och våren så hade det garanterat vuxit så det knakar. Om kommunen skött böndernas ängar hade kossorna dött för länge sen. Alla heter tydligen Bo och har en ko i Värnamo.

Ett väldigt tjat om viadukten folk i Värnamo har klarat sig utan den i några år nu

En ny viadukt är mer samhällsnyttig än vad en ny gräsmatta att sparka boll på någonsin kommer att vara.

Klimatsmart komun kallar de sig, men köer och omvägar med massa tomgångskörning och köer i onödan. Det är klimatsmart…

inte så klimatsmart med massa biltrafik genom stan – eller hur?

Klarat sig är ett relativt begrepp. Det funkar inte bra utan viadukten, det är något som är säkert.

Vi har ju varit tvungna att klara oss utan viadukten eftersom den är avstängd! Trafiksituationen i stan är ju bedrövlig periodvis! Till detta kommer alla potthål i vägarna. Svenska skattebetalare har bidragit till nya fina vägar i länder som Polen och spanska Gran Canaria, men när ska vårt eget vägnät rustas upp?

Då kan kommunen inte bygga en ny arena alla pepengar kan inte gå ifk Värnamo

Alla pengar kan inte gå till förskolor och övrig barnomsorg heller som du vill antar jag. IFK är viktigare än semesterlediga mammor som går och slöar med barnvagnar.

Varför inte lägga konstgräs direkt, det vissnar inte. Passa på att göra de uppdateringar som behövs för att uppfylla allsvensk standard så behöver kommunen inte bränna 300 miljoner på något som kanske inte finns något behov av framöver…

Äntligen börjar det hända saker på Finnvedsvallen.
Förstår att tidigare ansvariga är borttagna och att det nu blandas in beslutshavare som är ett snäpp högre i hierakin och som förstår hur Svensk Fotboll ser på Värnamo kommuns amatörmässiga planskötsel.
Skadan är skedd men förhoppningsvis kan ny matta med värme få alla fotbollsälskare i Värnamo att se på fotboll.
3 miljoner är ju en struntsumma i sammanhanget.

Ja ja. Markvärme har förvaltningschefen tidigare prissatt till 20 miljoner kronor. Det kan man hosta fram utan att tycka det är dyrt med tanke på förväntad återstående livslängd på Finnvedsvallen. Samma pengar är alldeles för mycket om man nämner viadukten i samma mening!

Kommentarsfunktionen är stängd