Nyheter

Beskedet: Aktivt politiskt ärende för ett nytt polishus saknas

Nyheter Det beskedet gav kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) under torsdagens kommunfullmäktige.

Det finns inget aktivt politiskt ärende för byggandet av ett nytt polishusm specifikt vid Vandalorum. Genrebild: David Alin

Bo Svedberg (S) ville få klarhet i de rykten som florerar kring att det ska byggas ett nytt polishus, specifikt vid Vandalorum. Han ställde därför en fråga till kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C):  

– Finns det ett aktivt ärende angående ett nytt polishus i någon av kommunens förvaltningar?

Mikael Karlsson (C) besvarade frågan.

– Värnamo kommun har som regel att behandla förfrågningar angående mark med sekretess. Vi brukar låta de som är intressenter att prata om det, så att företagen själva får berätta om det blir en etablering, när och hur och sådär. Det borde vara så i det här fallet men i det här fallet är det allmänt känt, så skulle man kunna kommentera det i alla fall. Det här är ju mitt favoritämne att prata om, etableringar, det tycker jag är jättekul och vi är nu i det positiva läget att vi från staten har två etableringsförfrågningar: en polisstation och en anstalt. Det som händer nu är att vi har ett etableringsteam där mark- och exploateringsavdelningen, samhällsbyggnadsförvaltningen och Värnamo Näringsliv ingår. Det som händer när de har en förfrågan är att de behandlar frågan och försöka lösa den så bra som möjligt utifrån de önskemål som etableraren har. När de är framme så presenterar de en lösning och blir det någonting så väljer den som ska etablera att informera om det. Så är det också i det här fallet: det pågår arbete med två förfrågningar med syfte att det ska bli etableringar. Var, hur och när är ännu inte klart, det är frågetecken på det och något ärende i den mening som vi menar med ett ärende existerar inte. 

Bo Svedberg (S) replikerade.

– Vi vet att personal på Vandalorum har varit med i olika förvaltningar och haft diskussioner med presidiet, samhällsbyggnad, kulturnämnden och så vidare och har sagt sitt. Jag tycker att om man släpper in sådana aktörer, så borde väl fler vara informerade i kommunen att man släpper in dem? Vi pratade om demokrati i dag (läs torsdag), mycket bra föredrag. Vi pratar om demokrati, tillit och så vidare, då är det ju viktigt att alla vi andra får reda på de diskussioner som finns för släpper man in en aktör att få prata om sitt, då borde också resten få reda på vad de pratar om, annars sitter vi här och vet inte om någonting. Därmed har man ju inget ett ärende, så egentligen borde man inte släppa in dem. Det är min åsikt. Jag vill ha ett svar på vad du tycker om det först? 

Mikael Karlsson (C) höll med Bo Svedberg (S). 

– Var och en ska jobba med det de har ansvar för och jag var också en av de personer som inte riktigt hade fått informationen och jag har pratat med vissa personer om hur ordningen borde vara. 

Bo Svedberg (S) ställde en följdfråga:

– Kommer alliansen att ställa sig positiva till att bygga ett nytt polishus i närheten av Vandalorum?

Mikael Karlsson (C) svarade: 

– Alliansen tar ställning när det finns ett ärende. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Beskedet: Aktivt politiskt ärende för ett nytt polishus saknas

Men hallo!
Nu är det nya byggprojekt på gång . Men vad händer med viadukten? Det måste snart vara dax att agera lite och inte bara diskutera fram o tillbaka

Kommentarsfunktionen är stängd