Nyheter

Björnåke berättar om hjälpsändningar till Belarus

Nyheter Björnåke Hulth, ordförande i hjälporganisationen New Life 4 You, berättar om hjälpsändningsverksamheten till Belarus.

Sommaren 2014 köpte missionsprojektet en buss för att använda för transporter. När den inköptes bildades också föreningen New Life 4 You, som förvaltar bussen och ansvarar praktiskt för församlingarnas hjälparbete till Belarus. Foto: Privatbild  [1/3]

Pingstförsamlingen i Novolukoml i Belarus välkomnar organisationen. Foto: Privatbild  [2/3]

Hjälpsändning lastas av i Belarus. Foto: Privatbild  [3/3]

Belarus är inte känt för öppna och välkomnande attityd till västeuropeiska samarbeten. Men en knappt halvfärdig kyrka och en vänligt sinnad borgmästare har gjort att vi upplevt både värme och gästfrihet.

Det var 2003 som den första resan till Novolukoml gjordes. Fram till pandemin började 2019 har cirka 350 personer haft möjlighet att följa med på drygt 40 resor. Det är ett missionsprojekt på initiativ av Hestra missionsförsamling och sedan 2009 har också Donsö missionsförsamling varit med i det. Det har varit hjälpsändningar-, ungdoms-, konfirmations- och planeringsresor. Under pandemin har vi kunnat skicka över hjälpsändning med trailers, men vi hoppas kunna resa över och hälsa på våra vänner i Belarus. Mottagare av hjälpsändningarna är en pingstförsamling som genom sitt diakonala råd kan hjälpa fattiga familjer och enskilda människor med stora behov. Vi stöttar deras arbete, framför allt barnarbete och sommarläger. Kommunen i Novolukoml får också del av hjälpsändningarna genom deras sociala verksamhet. Det är skolor, sjukhus, äldreboende, veteraner och barnhem som nås genom kommunens nätverk.

Sommaren 2014 köpte vi en buss för att använda för transporter. När den inköptes bildades också föreningen New Life 4 You, som förvaltar bussen och ansvarar praktiskt för församlingarnas hjälparbete till Belarus. Föreningen välkomnar alla till medlemmar som delar vår vision och accepterar våra stadgar. Många har förtroende för vårt arbete och stöttar det. Församlingar, föreningar, företag och privata gör en stor insats i föreningen där alla arbetar frivilligt och ideellt.

Vid vårt 15-års jubileumsfirande gav vi ut en minnesskrift med titeln ”Vitryssland tur & retur”. Vi har också en hemsida där du kan läsa mer om vårt arbete.

Björnåke Hulth, ordförande i New Life 4 You 

Läs reportaget om Ulla Winbladhs klädinsamling här.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *