Nyheter

Berättade om förebyggande arbete 

Nyheter Omsorgsförvaltningens förebyggande arbete stod i fokus på SPF:s månadsträff.

Tillsammans med Ros-Marie Klasson berättade Annika Gof och Ulrika Gustafson om enheten för förebyggande arbete.  [1/6]

Olle Gustavsson stod för det musikaliska inslaget. Här samtalar han med Dag Mennborg.  [2/6]

Social samvaro i samband med träffen.  [3/6]

Social samvaro i samband med träffen.  [4/6]

Det var huggsexa om anmälningsformulären till studiecirklarna.  [5/6]

Lottförsäljningen gick bra.  [6/6]

SPF seniorerna i Värnamo hade i måndags månadsträff och ordförande Hildegard Ek kunde hälsa cirka 100 medlemmar, varav flera nya, välkomna.

Föreningen hade bjudit in Ulrika Gustafson, Rose-Marie Claesson och Annika Gof för att berätta om projektet Enheten förebyggande arbete. Syftet är att vi ska klara oss längre hemma därför har mötesplatser startat på Torpagården Bredaryd, Lindgården Rydaholm, Forsgården Forsheda och Expo Värnamo. Det är viktigt att förebygga psykisk och somatisk ohälsa, kost, träning, fallolyckor och social samvaro. Trygghetsboenden planeras av Finnvedsbostäder på Sjösala i Bor och Skogsstigen i Forsheda. Nivika och Hemfosa planerar också trygghetsboenden.

För det musikaliska inslaget svarade Olle Gustavsson.

Seniormässa blir det torsdagen den 20 oktober i Gummifabriken med ett 40-tal utställare, föreläsningar och som avslutning blir det klockan 15 framträdande av Femtinge teatern.

Torsdagen 17 nov blir det musikalisk afton på hotell Best Western, biljetter för detta kan redan nu bokas. Studiecirklar börjar komma i gång, de annonseras på hemsidan. Information lämnas av Brita Berglund och Stina Collbo.

Mötet avslutades med lotteridragningar.

Text och bilder: Leif Hultman

Taggar

Dela