Nyheter

Bemanningsföretag på JobbGPS: ”Bästa mässan på året” 

Nyheter Bemanningsföretaget OnePartnerGroup deltog i JobbGPS på Gummifabriken. – Det är en underbar stämning, säger Stina Runesson.

Ida Syrén och Stina Runesson på OnePartnerGroup gillar JobbGPS och poserar med förstapriset i dagens tävling, en resväska med företagets logga på sidan.

I dag genomfördes JobbGPS, Sveriges största jobb- och utbildningsmässa, på Gummifabriken i Värnamo. Årets mässa lockade rekordmånga företag och utbildningssamordnare samt Kriminalvårdens trailer.

– Detta är stort för oss i Värnamo, säger projektledaren Angelica Svensson i en kommentar till tidningen.

Ett av de deltagande företagen var bemanningsföretaget OnePartnerGroup som är verksamma i hela GGVV-regionen. 

– Det är en jätterolig mässa. Man träffar otroligt mycket olika människor, både nyblivna studenter men också andra som söker jobb, så det är perfekt för oss att vara här. Det är en underbar stämning, jag gillar att gå runt och kolla runt i de olika montrarna och man möts av jättehärlig stämning. Detta året fick vi en toppenplats också med bra genomströmning av människor, både när de ska upp och när de ska ner för trapporna, så vi har mött väldigt många och det är många som känner igen oss sedan tidigare. Vi har varit ute på många skolor och pratat också och många av eleverna känner igen oss, så det är kul, säger search- och kandidatansvariga Stina Runesson. 

Kandidatansvariga Ida Syrén instämmer i kollegans ord.

– Det har varit ett fantastiskt intresse. Det är, precis som Stina sa, att vi står ju så bra så att vi får ett så bra flöde förbi våran monter så det har varit jättebra.

Hur ser läget ut för erat företag?

– Än så länge går det ganska bra. Vi har en hel del tjänster ute och det fortsätter rulla in. Sedan är det fortfarande kandidatbrist för kandidater får fortfarande jobb och sedan står det till. 

Hur ser ni på kompetensförsörjningen i våra kommuner?

– Det finns en hel del kompetensbrist. Bland annat elkompetens, både inom industri och annat, och biltekniker saknar vi, för de får jobb direkt, det finns inga över. 

I många av montrarna fick besökarna möjlighet att delta i olika tävlingar. Hos OnePartnerGroup lottades en resväska med företagets logga på sidan ut. 

– Hos oss ska man gilla oss på Instagram och gissa hur många godisar som finns i en skål hos oss. Många har varit med och deltagit och hittills har det varit ett bra deltagande. Efter mässans slut genomförs lottningen och under dagen kontaktar vi den lyckliga vinnaren, säger Stina Runesson. 

Taggar

Dela