Nyheter

Bemanningsföretag etablerar sig i Värnamo

Nyheter Värnamos näringsliv får ett tillskott under året.

MP Åkeritjänster etablerar sig i Värnamo. Tobias Gustavsson Ekenfelt ansvarar för den nya etableringen. Bilder: Pressbilder. Montage: David Alin

Personalförsörjningen inom åkeribranschen har i flera år varit en fokusfråga på grund av en mycket stor brist på personal. Nu etablerar sig MP Åkeritjänster i Värnamo och kommer att skapa flera arbetstillfällen under 2022.

– Det är stor brist på lastbilschaufförer trots att det utbildas flera tusen chaufförer varje år i Sverige. Trafikverket spår att under de närmaste 10 åren behövs 50 000 nya yrkeschaufförer i Sverige. Dessutom är det flera som har körkort som börjar att jobba inom någon annan bransch. En del av förklaringen är att kontakter i åkeribranschen saknas för de sökande i kombination med brist på yrkeserfarenhet. MP Åkeritjänster räknar med att anställa 15-20 medarbetare under 2022-2023 och vi har dessutom möjlighet att lära upp våra chaufförer, säger Tobias Gustavsson Ekenfelt som ska ansvara för etableringen i Värnamo.

MP Åkeritjänster som har sitt säte i Borlänge är nischade mot åkeribranschen. Med platskontor i dagsläget Borlänge, Gävle och Växjö tycker Mikael Lipponen som är vd för MP Åkeritjänster att det ska bli väldigt kul att etablera sig i Värnamo redan under 2022. 

– Några av MP Åkeritjänsters kunder har under flera år önskat en etablering i Värnamo. Vi ser fram emot att lösa åkeriers personalförsörjning i expansiva Värnamo, säger Mikael Lipponen. 

– Det ska bli roligt att få lära känna flera nya chaufförer och kunder, säger Tobias Gustavsson Ekenfelt som har jobbat inom yrket i närmare 30 år.

Taggar

Dela