Nyheter

Befolkningen minskar i Värnamo kommun

Nyheter Det senaste kvartalet så sjönk invånarantalet i kommunen med 40 personer. Det innebär att det nu finns 34 682 invånare i Värnamo kommun.

Pressbild

Fler föddes än dog i kommunen under årets tredje kvartal. Anledningen till befolkningsminskningen är att fler personer flyttade ifrån än kommunen än vad som flyttade in. 437 personer flyttade in, medan 488 flyttade ut.

Hela nio av länets 13 kommuner hade en minskad befolkning under det tredje kvartalet.

 

 

 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Befolkningen minskar i Värnamo kommun

Minskning i 3:e kvartal förklaras enkelt av att de som nu inlett universitets-/högskolestudier sedan ett antal år ska skriva sig där de bor.

Finns ju inga fik öppna kvällstid när folk slutat jobbet. Jag som nyinflyttad sedan ett par år tycker också att Värnamo är väldigt slutet. Det är svårt att hitta trevliga människor att umgås med då de som kommer härifrån inte vill släppa in nya människor. Sedan är det ju inte direkt annat än löst folk som hänger på krogen och någon annanstans finns inte för att träffa människor. ”Kul” stad.

Finns inte så mycket att göra mer än fotboll, ishockey och kyrkor. Sedan är det mest matställen i den här stan, svårt få arbete för vissa, svårt få en bostad för vissa. Efter klockan 18 på vardagar och 14 på lördagen och hela söndagen är stan ”död”. Att dansa finns inte på kartan, disco nja alla vill inte på krogen och trängas med de yngre eller behöva betala dyr entré och sedan dyrt när man väl är inne.

Vi har knappast ett centrum med affärer att prata om och vad finns det att göra för de som inte spelar fotboll eller ishockey?
Borde satsa mer på ett levande centrum och inte bara på pizzerior. Få staden att leva upp och sabba inte alla gamla hus som fortfarande finns kvar. Finns mycket som skulle få människor att stanna kvar.

Kommentarsfunktionen är stängd