Nyheter

Båtbrygga med lift kan bli verklighet

Nyheter Ett medborgarinitiativ där förslaget var att anlägga en lift för funktionsvarierade och andra som behöver hjälp med att förflytta sig i och ur båt vid Osudden kan nu verklighet med hjälp av bidragsansökan

Arkivfoto

I medborgarinitiativet vill förslagslämnaren att om man är rullstolsbunden eller har svårigheter att förflytta sig inte kunna uteslutas att man ska kunna åka båt eller komma ut på sjön på annat vis. Därav förslaget till kommunen om att bygga en brygga med lift som är anpassad till ändamålet då det saknas vid Osudden. Tekniska förvaltningen svarade på förslaget att det är motorbåtsklubbens initiativ att driva den här frågan och föreningen uppmanas vid behov att vända sig till förvaltningen för hjälp med bidragsansökan.

I utredningen finns att läsa att det finns en lyftanordning med motor, bygel och sele som kostar 85 000 kronor exklusive moms samt monteringen skulle uppgå till en kostnad av 12 000 kronor. Utöver detta behövs ett gjutet fundament. Föreningen uppmanas att söka medel från Norheds stiftelse.

Kommunfullmäktige ansåg att medborgarinitiativet var besvarat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Båtbrygga med lift kan bli verklighet

Tips båtklubben, en mobil begagnad patientlyft kostar inte många kr har själv elhydraulisk utdaterad som garagelyft, nya kostar runt 15K.

Till kommunen: Varför inte göra några åtgärder vid andra sjöar tex ordna till en riktig iläggningsramp vid Näsudden samt iordningställa parkeringen där så inte vägen ner och parkeringen sommartid är helt blockerad vilket förhindra räddningstjänst att ta sig dit om en olycka skulle inträffa. Man undrar ju varför kommunen envisas med att odla en uttorkad brandfarlig gräsplätt där både bilar med varma katalysatorer ställs och glödande fimpar slängs, när ett hundratal bilar står i brand och badande på udden är isolerad då är det försent.

Kommentarsfunktionen är stängd