Nyheter

Barnen och Oscarsgalan lyfter invigningshelgen

Nyheter Invigningen blev något av en folkvandring. Det nya bibliotekets invigningshelg i Värnamo har lockat otroligt många besökare.

Barnavdelningen på biblioteket var verkligen uppskattat.  [1/11]

Den det finns många skrymslen att sitta och läsa en bok i.  [2/11]

Ville gärna vara med på bild.  [3/11]

Kuddarna är inte bera till för att sitta på. Fungerar bra att hoppa på också.  [4/11]

Utställningen 100 år av glömska.  [5/11]

Utställningen om Gummifabriken när fastigheten var en fabrik.  [6/11]

Utställningen finns i Länsmuseets kulturarvsnod inne i biblioteket.  [7/11]

Cirkusvagnar.  [8/11]

I Blickgånget fanns utställningen Lassemajas detektivbyrå, med cirkus och allt.  [9/11]

Vlälkomna till cirkusen.  [10/11]

Världens starkaste cirkuspojke.  [11/11]

Av dessa så var det många besökare som var små barn.
Framsynta föräldrar har verkligen nappat på alla evenemang som har varit för vuxna och barn.
För i helgen har det nya biblioteket verkligen bjudit på aktiviteter för alla åldrar.
Utställningen om Lassemajas detektivbyrå, med en stor barncirkus blev en hit bland barnen. Inne på cirkusen fick barnen chansen att uppleva cirkuslivet, ur ett barns perspektiv. Cirkustält, vagnar, och detta kryddat med olika mysterier gjorde att barnen stortrivdes.

Inne i själva biblioteket finns en stor barnavdelning som också lockade de yngsta. Mängder av skrymslen och vrår och massa stora kuddar att hoppa i gjorde att barnen verkligen fick rasa av sig. Dessutom finns det ju på barnavdelningen mängder av barn- och sagoböcker som gick att låna med sig hem.
Två utställningar öppnade också inne på biblioteket. Utställningen 100 år av glömska handlar om olika kvinnoöde. En utställningen som var väl värd att besöka, vilket också många gjorde.

Gummifabrikens historia i Värnamo har alltid intresserat folk. Utställningen Gummifabriken – ett hus med historia berättar om hur det var på den tiden det faktiskt tillverkades gummiprodukter på Gummifabriken. Vem vet, om 50 år kanske det kommer en utställning som visar hur Gummifabriken förändrades till sitt nuvarande skick.

Invigningshelgen på Stadsbiblioteket avslutas klockan 15.00 i dag. Men det är inte slut på festligheterna för det. I kväll, eller om man så vill, i natt kommer det att fortsättas med andra festligheten.
Då kommer intresserade att samlas i biografen för att följa Oscarsgalan ”live” på stora filmduken. Som enda biograf i Sverige kommer biografen på Gummifabriken att visa direkt från Oscarsgalan. Förhoppningen är ju självklart att ”The Square” ska vinna det fina priset. Innan själva Oscarsgalan börjar så kommer det också att bli världspremiär för Peter Schwarts kortdokumentär om Rutan.

Taggar