Nyheter

Barn kastade sten på bilar

Nyheter Polis anlände klockan 17.40 för samtal med on trio i 11–12 årsåldern. Barnen hade kastat sten mot passerande bilar på E4:an vid Bredasten.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Barn kastade sten på bilar

Föräldrarna till minderåriga ska väll sitta av straffet kåken istället när de släpper ut och skiter i vad plågoandarna gör?
Ganska rimligt.
Lås in morsan, de kommer ge mycket snälla barn efter en tid i samhället i framtiden

Hem med dem till föräldrarna och låt dem betala eventuella skador på bilarna. Idioter.

Samtal med stenkastande barn! Blev det ingen rapport till vårdnadshavarna? De har väl huvudansvaret och bli ersättningsskyldiga gentemot de drabbade bilägarna. Var barnen där i målsmans sällskap eller ensamma? Dags att föräldrarna börjar hålla lite bättre koll på sina ungar!

Hoppas att de fick skjuts hem och poliserna tog ett snack med föräldrarna också, annars kommer de troligtvis att göra samma sak nästa helg. Förändring sker inte utan att de får någon sorts konsekvens.

Hade man haft kunniga personal som arbeta inom omsorg så hade man kunnat förebygga mycket onödiga skadegörelse genom har rätt personal. Ser man över Sverige hur folk i olika omsorg arbeta så är det skillnad på betyg, mående, gemenskap ja allt!

När jag studerade på Apladalsskolan i Värnamo så hade vi en fritidsledare som bara brydde sig om tjejerna och det fanns då en fritidsledare på skolan. Hur tänkte hon där? Är det köns skillnad plötsligt?
På grund av hennes metod gick man aldrig dit och hängde, hände istället? Man gjorde annat som man inte borde. Man ville ju spelar biljard och pingis på rasterna men gick ju inte vara där på grund av fritidspedagogen vad nu man ska kalla dem.

Det jag vill säga är att det är ytters strikt med att alla som arbeta inom omsorg har kunskap inte bara utbildning för i praktiken är det annat!
Har sett även många utbilda lärare som inte vet hur man lär ut eller når eleverna på ett förståeligt sätt. Därför är detta en påverkan av att många inte klara av betygen (ja på grund av vilka personal som arbeta), svårt säga upp folk också enligt arbetslagen. Kanske behöver man ser över den också eller har nån form av uppföljning kring allas arbeten så det sköts på rätt sätt!

Enligt hvb hem liknande så behöver pedagogen skriva en genomförande plan för varje enskild patient. Men där behöver detta granskas oftare för att säkerställa kvalitet.

Polisen som utreder som inte klara av målet kanske borde skötas av en annan polis så får den polisen nån slags belöning som klara av jobbet. Finns ju vissa poliser som blir hotade till livet därmed inte våga utreda (fallet läggs ner) har man hört!

Mer trygghet för ungdomarna så dem slipper springa ute!

Kommentarsfunktionen är stängd